Samsung clarifică viitoarele actualizări Android pentru telefoanele sale

586
Samsung clarifica viitoarele actualizari Android pentru telefoanele sale
Sursa Foto: Aakash Jhaveri

Samsung a anunțat că intenționează să ofere patru ani de suport software pentru majoritatea telefoanelor și tabletelor sale Galaxy. Este o mișcare fără precedent pentru dispozitivele Android, care a luat prin surprindere concurenții Samsung. În mod obișnuit, gama Galaxy de la Samsung primește actualizări ale sistemului de operare Android doi ani. Oferind trei actualizări majore de software gigantul tech s-a angajat să crească atât ritmul, cât și frecvența cu care distribuie actualizările de securitate.

Într-o mișcare revigorantă pe care o așteptăm și de la alți producători de smartphone-uri, se pare că Samsung și-a îndreptat atenția către încurajarea consumatorilor să rămână cu dispozitivele lor, mai degrabă decât să facă upgrade la unul nou. Prin extinderea asistenței software, nu va mai exista un motiv pentru schimbarea mai rapidă a unui telefon cu altul nou. În acest fel aceasta pare o decizie de afaceri inteligentă din partea Samsung, precum și o mișcare pozitivă către un consum mai durabil.

Acum, dispozitivele Samsung Galaxy vor primi până la trei actualizări majore ale sistemului de operare alături de patch-uri de securitate timp de patru ani. Acest lucru sugerează că cei care decid să cumpere un Galaxy A52 vor fi acoperiți ca software, până cel puțin 2025.

Telefoane Samsung la care expiră perioada de actualizări

Acest lucru nu se aplică doar celor mai noi telefoane și tablete Samsung, conform TechRadar. În timp ce ultimele sale dispozitive vor primi patch-uri lunare, telefoanele mid-range vor primi actualizări trimestriale pentru viitorul previzibil. Asta înseamnă că dispozitivele precum Samsung Galaxy A51 vor primi în continuare întreținere software continuă, chiar dacă nu la fel de frecvent ca modelele Galaxy mai noi.

În 1958, statisticianul american John W. Tukey a inventat pentru prima dată termenul de software. În anii 1950, software-ul și hardware-ul erau încă conectate și percepute ca o unitate. Software-ul a făcut parte din hardware și a fost numit cod de program.

Nu este clar cât de departe merge promisiunea Samsung. Se pare că nu orice dispozitiv lansat înainte de 2019 nu va beneficia de noua politică. Pagina oficială de actualizare a securității companiei a fost actualizată pentru a clarifica faptul că dispozitivele din cel de-al patrulea an de viață vor primi doar patch-uri de securitate o dată la doi ani. Acest lucru înseamnă că nu vor primi mai mult de două patch-uri de securitate într-un an. Astfel dispozitive lansate în 2017 – gen Galaxy J5, J7, Galaxy Tab A și altele – se apropie de sfârșitul perioadei.

Dispozitive care de apropie de sfârșitul perioadei de actualizări

Iată mai jos dispozitivele Samsung, telefoane / tablete, care se apropie de sfârșitul perioadei în care mai primesc actualizări de securitate. Sunt aici smartphone-uri din toate seriile, precum și tablete.

  • Galaxy S / Galaxy Note: Galaxy S8 Lite, Galaxy Note FE
  • Galaxy A: Galaxy A6, Galaxy A6+, Galaxy A7 (2018), Galaxy A8 (2018), Galaxy A8 Star, Galaxy A8s, Galaxy A9 (2018)
  • Galaxy J: Galaxy J2 Core, Galaxy J3 (2017), Galaxy J3 Top, Galaxy J4, Galaxy J4+, Galaxy J4 Core. Galaxy J5 (2017), Galaxy J6, Galaxy J6+, Galaxy J7 (2017), Galaxy J7 Duo, Galaxy J7 Prime 2. Galaxy J7 Pop, Galaxy J7 Top, Galaxy J7 Max, Galaxy J7 Neo, Galaxy J7+, Galaxy J8
  • Galaxy M: Galaxy M10, Galaxy M20
  • Galaxy Tab: Galaxy Tab A (2017), Galaxy Tab A 10.5 (2018). Galaxy Tab S3, Galaxy Tab S4, Galaxy Tab E 8 Refresh