Samsung Cling Band, un smartphone pe încheietura mâinii

166
Samsung Cling Band
Sursă foto: Android Headlines

Mobile World Congress (MWC) 2024 de la Barcelona a fost un nou prilej pentru Samsung de a prezenta noi prototipuri și concepte inovatoare de afișare, printre altele. Compania a adus câteva noutăți și la MWC 2024, dincolo de inelul Samsung Galaxy Ring, despre care am scris deja. Cea mai atrăgătoare din lot a fost Samsung Cling Band, un smartphone care se poate îndoi după încheietura mâinii.

Samsung Cling Band este un fel de smartphone și smartwatch combinate într-un singur dispozitiv. Dispune de un afișaj OLED flexibil la fel de mare ca un smartphone obișnuit. Dar este atât de flexibil încât îl poți înfășura în jurul încheieturii mânii tale, făcând un ceas cu un afișaj imens. Compania a folosit o structură crestată pe corpul dispozitivului, inclusiv partea din spate, pentru a face ca întregul lucru să se îndoaie pe încheietura mâinii.

Produsul concept prezentat la MWC 2024 din Barcelona a prezentat un port USB Type-C și o grilă pentru difuzoare în partea de jos. Se poate vedea, de asemenea, o singură cameră și un senzor de ritm cardiac pe spate. Adăugarea senzorului de ritm cardiac îl face ideal pentru a urmări ritmul cardiac și alte valori de sănătate. Desigur, ar fi incomod să porți un dispozitiv relativ voluminos la încheietura mâinii pentru o perioadă lungă de timp, dar aici vorbim despre un concept.

De fapt Samsung își prezintă tehnologia OLED flexibilă mai mult decât dispozitivul în sine. Cu toate acestea, Samsung Cling Band ar putea fi un produs pentru viitor, potrivit AndroidHeadlines. Nu trebuie să uităm cum am reacționat la astfel de dispozitive concept sau prototip, dispozitive care au prefigurate seriile Galaxy Z Flip sau Galaxy Z Fold.

Pe măsură ce facem eforturi pentru a face ecranele smartwatch-urilor noastre mai mari, s-ar putea să vedem un dispozitiv care se poate dubla ca smartphone și ceas în câțiva ani. Motorola a prezentat, de asemenea, un dispozitiv similar la MWC 2024. Astfel putem spune că există un interes pentru această tehnologie din partea mai multor jucători de pe piața mobilă.

MWC – Mobile World Congress este un târg anual dedicat industriei mobile. Evenimentul este organizat de Asociația GSM. Numele „MWC” a fost folosit pentru prima dată în 1990, când evenimentul a avut loc la Roma.

Samsung a prezentat la MWC 2024 și alte concept de afișare inovatoare în afară de Samsung Cling Band. Giganatul coreean a montat ecrane OLED pe carcasa de încărcare pentru căști TWS, căști supraear, difuzoare inteligente, chei inteligente ale mașinii, marcatoare pentru mingi de golf și alte dispozitive. În special, carcasele pentru căști sunt afișate în trei culori, care arată adorabil. Apariția carcasei Galaxy Bud cu afișaj OLED pentru a doua oară sugerează că Samsung are planuri să o lanseze în viitorul apropiat.

Sursă foto: Android Headlines

Aceste afișaje pot afișa nivelul bateriei dispozitivului, comenzile de redare media și alte informații. Markerul pentru minge de golf OLED se poate conecta cu alte dispozitive. Odată poziționat pe teren, pot ajuta jucătorul să identifice înclinația terenului și distanța până la gaură. Rămâne de văzut care dintre aceste produse futuriste vedea mai întâi lumina zilei.