Samsung Clock de pe Galaxy S20 vă permite să setați Spotify ca alarmă

744

După multe luni de scurgeri și zvonuri privind seria S20, Samsung a ridicat voalul de pe aceasta la începutul lunii februarie. La fel ca anul trecut, gigantul high-tech a lansat trei dispozitive ca parte a seriei, inclusiv Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. După cum ne-am așteptat, smartphone-urile sunt dotate cu cele mai noi specificații de top, cu un Samsung Galaxy S20 Ultra excelent, cu o funcție de zoom spațial 100x.

Alături de seria Galaxy S20, compania a lansat și interfața Samsung One UI 2.1 – cea mai recentă versiune de software bazată pe sistemul de operare Android 10. În timp ce One UI 2.1 este în mare măsură același cu One UI 2.0, acesta include și unele funcții suplimentare care nu sunt încă disponibile pe dispozitivele mai vechi.

Multe lucruri noi aduse de One UI 2.1 pe seria Galaxy S20

Acestea includ funcții precum „Partajare rapidă – Quick Share”, care este alternativa Samsung la Apple AirDrop. Aceasta vă permite să partajați cu ușurință imagini sau fișiere cu alți utilizatori cu un dispozitiv acceptat, conform XDA-Developers. Actualizarea One UI 2.1 include, de asemenea, AR Emoji reînnoit, o nouă caracteristică Music Share și integrarea simplificată Google Duo. Cu toate acestea, mai sunt și alte lucruri noi în One UI 2.1 de pe seria Galaxy S20.

Samsung și-a actualizat, de asemenea, aplicația Clock în One UI 2.1 și oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege „Spotify” ca sunet de alarmă. Așa cum vă așteptați, alegerea serviciului de streaming ca alarmă vă va permite să vă treziți cu una dintre melodiile preferate. Acest lucru este o schimbare binevenită, este mult mai bine decât utilizarea sunetelor de alarmă incluse pe dispozitiv.

Spotify este serviciu de streaming de muzică fondat în 2006 și are sediul la Stockholm, Suedia. În februarie 2020, Spotify avea 271 de milioane de utilizatori lunari activi și 124 de milioane de abonați plătitori. Spotify este disponibil și în România atât gratuit cât și pe bază de abonament lunar.

Posibil ca Spotify ca sunet de alarmă să ajungă și pe alte telefoane Galaxy

Noua caracteristică poate fi găsită în setările „Sunet de alarmă – Alarm sound” din aplicația Clock pe toate dispozitivele Galaxy S20. Este de la sine înțeles că va trebui să instalați aplicația Spotify pe dispozitiv pentru a utiliza această caracteristică. În prezent, funcția nu este disponibilă pentru dispozitivele Samsung mai vechi, de exemplu seria Samsung Galaxy S10 nu o are. Ne așteptăm ca Samsung să aducă această funcție pe mai multe dispozitive cu actualizarea One UI 2.1 în viitorul apropiat.

De remarcat faptul că Samsung nu este primul producător care include opțiunea de a utiliza Spotify ca sunet de alarmă. Google a extins asistența pentru Spotify în aplicația Google Clock. Deci, în cazul în care nu ați primit încă funcția pe dispozitivul Samsung, puteți instala aplicația Google Clock din Play Store și puteți configura Spotify ca sunet de alarmă imediat.