Samsung colaborează cu Hyundai și LG pentru baterii, afișaje și cipuri

143
Samsung Hyundai LG
Sursă foto: Techradar

Samsung și alte conglomerate sud-coreene precum Hyundai și LG sunt rivale de ani de zile. Cu toate acestea, acum s-au reunit pentru a-și îmbunătăți competitivitatea în vremuri incerte. Samsung, Hyundai și LG vor colabora pe diferite segmente de creștere viitoare, cum ar fi AI, bateriile EV (vehicule electrice) și viitoarele mașini conectate.

Potrivit SamMobile, care citează KoreaTimes, Samsung, Hyundai și LG și-au unit forțele pentru a deveni mai competitive, combinând capacitățile lor. Aparent, cele trei companii au considerat că este mai bine să colaboreze între ele și să creeze sinergii decât să concureze între ele. Aceste companii s-au reunit, de asemenea, pentru a evita concurența firmelor chineze din segmentele de automobile, baterii, afișaje și semiconductori. Momentan despre aceste domenii este vorba, dar în viitor cele trei companii din Coreea pot colabora și în alte domenii.

Samsung, Hyundai și LG vor colabora pentru a evita concurența din China

Samsung SDI a semnat un contract cu Hyundai pentru a furniza baterii P6 pentru vehiculele sale electrice. Aceste mașini vor avea o autonomie de 700 km cu o singură încărcare și vor fi vândute în Europa din 2026 până în 2032. Președintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, și președintele Grupului Hyundai, Chung Euisun, au anunțat acest lucru la uzina Samsung SDI din Cheonan în mai 2020.

Sursă foto: ZDNet

Trei ani mai târziu acest lucru a devenit realitate, Samsung SDI va furniza baterii EV P6 pentru autorurismele electrice Hyundai. Companiile Samsung Electronics și Hyunday Motors își vor continua colaborarea, inclusiv dezvoltarea de baterii de ultimă generație. Mai mult, Samsung Display oferă panourile sale OLED pentru unitățile de infotainment din mașinile Hyundai.

Infotainmentul este un tip de media care îmbină informațiile educaționale sau utile și conținutul distractiv. În mașină acesta combină divertismentul (muzica) cu informații de conducere, inclusiv navigarea, ADAS și setările vehiculului.

CEO-ul Samsung SDI, Choi Yoon-ho, a declarat că Samsung va face tot posibilul pentru a ajuta la consolidarea liderului Hyundai pe piața globală a vehiculelor electrice printr-o colaborare pe termen lung. LG oferă, de asemenea, sistemul său de operare webOS Auto pentru SUV-ul Genesis GV80. Genesis este sub-marca de automobile de lux a Hyundai Group. LG Display furnizează, de asemenea, panouri OLED WRGB pentru televizoarele OLED de 83 de inch ale Samsung.