Samsung SDI va furniza baterii pentru vehiculele electrice Hyundai

292
Samsung SDI
Sursa foto: via kedglobal.com

Subsidiara Samsung Electronics, Samsung SDI, a semnat un acord cu Hyundai Motor Co. pentru furnizarea de baterii EV. Este primul acord de furnizare de baterii între cele două companii sud-coreene. Astfel Samsung SDI devine al treilea furnizor intern de baterii al Hyundai din Coreea, după LG Energy Solution și SK. Acordul dintre cele două companii se întinde pe o durată de șapte ani va diversifica lanțul de aprovizionare cu baterii EV (electric vehicle) al companiei Hyundai.

Conform acordului, Samsung va livra cel mai recent model, bateriile prismatice de generație a șasea (P6) care urmează să fie produse la fabrica sa din Ungaria. Samsung SDI, care furnizează printre altele baterii pentru General Motors Co, Stellantis și BMW, a adăugat că va furniza baterii prismatice fabricate în Ungaria pentru vehiculele electrice Hyundai Motor care vizează piața europeană din 2026 până în 2032, potrivit Kedglobal. Recent Uniunea Europeană a decis să interzică vânzarea de mașini noi cu motor cu ardere internă începând cu 2035. În acest fel ne așteptăm la o creștere a producției de autovehicule electrice la nivel global.

Acord Samsung SDI și Hyundai pentru livrarea de baterii EV

Tipul de baterie P6, programat pentru producție în masă în 2024, îmbunătățește densitatea energiei cu peste 10%. Astfel, în comparație cu P5, P6, oferă autovehiculelor electrice un timp de încărcare mai scurt și o autonomie mai mare. Samsung SDI P6 este un tip de baterie de nichel, cobalt și aluminiu cu un conținut de nichel de 91% în catod și are un anod pe bază de siliciu, în loc de materiale pe bază de grafit.

Cobaltul este utilizat în principal în fabricarea aliajelor magnetice, rezistente la uzură și a aliajelor de înaltă rezistență. Congo este cel mai mare producător de cobalt din lume, acoperind aproximativ 70% din producția globală.

Bateriile Samsung SDI vor fi instalate pe vehiculele electrice de următoarea generație Hyundai care urmează să fie lansate în Europa. Anul trecut, Hyundai Motor Group, care cuprinde Kia Corp., a declarat că va transforma fabrica din Nošovice, Republica Cehă, ca o bază de producție pentru piața europeană a grupului de automobile, într-o linie de vehicule electrice.

„Am făcut primul pas înainte cu Hyundai Motor”, a declarat Choi Yoonho, directorul executiv al Samsung SDI, într-un comunicat. Choi a spus că ambele companii vor continua parteneriatul pentru cercetarea pe platformele de baterii de ultimă generație. Samsung se așteaptă ca acordul de furnizare să fie un punct de plecare important în extinderea adoptării bateriilor prismatice.

Samsung SDI și Hyundai Motor nu au dezvăluit dimensiunea tranzacției. Dar, din câte se pare, Samsung SDI va furniza baterii EV care ar putea alimenta aproximativ 500.000 de vehicule electrice în următorii șapte ani.