Samsung vrea să combine identificarea prin amprentă și codul PIN

1240
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Anul acesta, Samsung a lansat mai multe smartphone-uri cu senzor de amprentă în-display, precum seria Galaxy S10, Galaxy A50 și, recent, Galaxy Note 10, desigur. De asemenea, pe aceste dispozitive, puteți să vă identificați cu o metodă de modă veche, de exemplu un cod PIN sau cu un model prin glisare. Ultimele metode sunt ceva mai puțin sigure, dar foarte mulți utilizatori sunt obișnuiți cu ele. În viitor, însă, gigantul high-tech ar putea oferi tot ce este mai bun din ambele metode de identificare.

Viitorul dvs. smartphone Samsung Galaxy poate verifica dacă degetul cu care introduceți codul PIN este degetul dvs. sau nu. O cerere de brevet descrie fuziunea senzorului de amprentă cu codul PIN când tastați codul sau formați un anumit model prin glisare.

Brevet Samsung pentru combinarea codului PIN cu senzorul de amprentă

Samsung a depus recent o cerere de brevet la Korean Intellectual Property Office (KIPO) în Coreea de Sud. Cererea este pentru un „Dispozitiv electronic care cuprinde senzorul de amprentă digitală și metoda de funcționare a acesteia”. Cererea a fost aprobată și publicată de KIPO săptămâna trecută și descrie un fel de verificare biometrică în doi pași pentru telefonul tău.

În descrierea brevetului se arată cum Samsung dorește să verifice, prin plasarea strategică a senzorilor sub ecran, dacă ești cel ce introduce un cod PIN sau glisezi cu degetul pentru formarea unui model pe ecran.

Codul PIN – Personal Identification Number. Este o parolă numerică sau alfa-numerică folosită în procesul de autentificare a unui utilizator care accesează un sistem. În 2006, James Goodfellow, inventatorul care a brevetat codul PIN, a primit premiul OBEOrder of the British Empire.

Cererea de brevet, solicitată la 23 martie 2018, descrie procedura de citire a acestei caracteristici biometrice de identificare. Samsung vrea să se asigure că amprenta va ajunge pe senzorul din display, indiferent de codul PIN sau modelul folosit. Sunt prezentate o serie de soluții, cum ar fi amestecarea figurilor în așa fel încât degetul să fie obligat să aterizeze pe senzor – care se află într-un singur loc. De asemenea, pot fi amplasați mai mulți senzori.

O altă soluție, probabil mai bună, este de a utiliza un senzor de amprentă digitală mai mare, potrivit Galaxy Club. Despre un astfel de senzor au fost recent informații că se va regăsi pe Samsung Galaxy S11. Dacă o parte mai mare a ecranului poate scana amprenta, devine și mai ușor de citit amprenta în timp ce introduceți un cod PIN, glisați modelul sau introduceți o parolă.

Samsung dorește să surprindă utilizatorii cu această idee

Ca în cazul oricărei cereri de brevet nu știm dacă și când Samsung va implementa acest brevet într-un anumit telefon. Senzorul de amprentă mai mare, care este posibil să ajungă în Samsung Galaxy S11 se pretează foarte bine pentru combinarea codului PIN sau modelului cu citirea amprentei. Totuși, asta nu înseamnă că acest lucru se va întâmpla.

Cu toate acestea, combinarea diferitelor opțiuni de identificare este un pas logic pentru îmbunătățirea suplimentară a securității telefoanelor. Că Samsung dorește să surprindă utilizatorii cu o astfel de idee este mai mult decât logic.