Samsung Electronics asaltat de comenzi pentru cipuri mobile

453
Samsung Electronics asaltat de comenzi pentru cipuri mobile
Sursa Foto: Samsung Electronics

Lipsa la nivel global a semiconductorilor a început în sectorul auto, iar acum se extinde la industria tehnologiei informației (IT). Experții din industria semiconductoarelor spun că Samsung Electronics nu este capabil în acest moment să producă semiconductori pentru propriile smartphone-uri emblematice, așa cum este planificat, din cauza unui flux uriaș de comenzi de la clienți mari din întreaga lume.

Se așteaptă ca Samsung Foundry Business Department – divizia Samsung care produce procesoare mobile, să nu poată satisface cererea pentru procesorul său de 5 nm Exynos 2100. Același lucru este valabil și pentru procesorul Samsung Exynos 1080.

Capacitate de producție limitată pentru Samsung Exynos 2100

În acest fel Samsung Foundry Business Department este obligat să reducă aprovizionarea clienților cu cipuri Exynos. Conform BusinessKorea, liniile de producție de 5nm pentru noile procesoare au o capacitate de producție limitată. În acest fel nu se pot îndeplini comenzile de la clienții importanți.

Samsung Foundry trebuie să aloce un volumul de producție mai mare clienților, astfel nu va putea îndeplini toate comenzile. Deoarece compania trebuie să regleze producția noilor procesoare Exynos, acest lucru poate reduce volumul de producție al cipurilor Qualcomm. Compania fabrică deja Snapdragon 888 folosind linia sa de producție de 5nm și are contracte pentru fabricarea celor mai recente cipset-uri IBM și NVIDIA.

NVIDIA este o companie multinațională americană cu sediul în Santa Clara, California. A fost fondată în 1993. Proiectează procesoare grafice profesionale și pentru jocuri, precum și cipset-uri pentru PC și auto. Nu are facilități de producție proprii, este o companie fabless.

Procesorul Exynos 2100 intră în seria Galaxy S21, cel mai recent smartphone-pilot strategic Samsung. Samsung Exynos 1080 este utilizat pentru seria mid-range Galaxy A și pentru smartphone-urile producătorului chinez Vivo. Samsung Wireless Business Department – Departamentul pentru afaceri wireless al companiei fost pus în alertă înainte de lansarea la vânzare a seriei Galaxy S21, programată pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Experții din piața IT (Information technology) estimează că vânzările globale de Galaxy S21 vor fi cuprinse între 28 și 30 de milioane de unități în 2021. Peste 60% dintre modelele vândute vor avea la bord procesorul Samsung Exynos 2100.

Deficitul de procesoare mobile pe piață este o realitate. În acest fel se pune întrebarea dacă lipsa cip-urilor va duce la o lipsă generală de smartphone-uri și alte dispozitive IT și, în cele din urmă, la o creștere a prețurilor acestora. Sperăm că nu.