Samsung a fost a doua companie de semiconductori din lume în Q1 2020

630
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este una dintre cele mai mari companii producătoare de semiconductori din lume. În urma unui studiu de piață realizat de compania Omdia, Samsung a ocupat locul doi mondial în acest domeniu în Q1 2020. Gigantul sud-coreean de electronice se afla în spatele Intel, care a fost cel mai mare furnizor de semiconductori de pe glob în primul trimestru 2020.

Veniturile Samsung din activitatea de semiconductori au fost de 13,75 miliarde USD în trimestrul patru din 2019. A fost o creștere ușoară (1,4%) față de 13,55 miliarde USD în trimestrul IV 2018. Aceste venituri au reprezentat 12,5% din veniturile industriei mondiale de semiconductori. Intel, cu 17,7% din veniturile mondiale, a fost marca numărul unu. Veniturile Intel din semiconductori în primul trimestru 2020 au fost de 19,5 miliarde de dolari, cu 1,8% mai mici decât veniturile sale din primul trimestru al anului 2019.

Micron, Qualcomm sau SK Hynix printre marile companii

Celelalte trei companii importante de semiconductori din primele cinci au fost SK Hynix, Micron și Broadcom. Au mai punctat în primele zece locuri și Qualcomm, TI (Texas Instruments), HiSilicon, Nvidia și Kioxia (fosta Toshiba Memory).

Majoritatea acestor companii, inclusiv Samsung, și-au văzut veniturile crescând în primul trimestru 2020, în ciuda pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, Qualcomm (creștere cu 14,6%) și HiSilicon (creștere 40,3%) au înregistrat cea mai mare creștere din perioada respectivă. Este surprinzător să vedem creșterea HiSilicon, deoarece Huawei s-a confruntat cu sancțiuni comerciale.

Texas Instruments este o companie americană de tehnologie care proiectează și produce semiconductoare și diverse circuite integrate. A fost fondată în 1930 și are sediul în Dallas, Texas SUA. Jack Kilby angajat TI, a inventat circuitul integrat în 1958.

Samsung are în plan să devină cea mai mare firmă de semiconductori din lume până în 2030. A planificat investiții în valoare de miliarde de dolari pentru a-și atinge obiectivul. În curând va începe producția în masă de cipuri bazate pe tehnologia EUV de 5 milimetri, conform SamMobile. Gigantul tech investește deja și în dezvoltarea tehnologiei GAA de 3 nm.