Samsung Electronics vrea să conducă extinderea 5G, IoT și AI

834
Samsung acordă o deosebită importanță și are mare încredere în 5G, Internet of Things (IoT) și Inteligența Artificială. Prin urmare, gigantul tech dorește să convingă alte companii să acorde mai mult sprijin extinderii infrastructurii 5G. Potrivit site-ului elvețian ComputerWorld, Samsung va investi foarte mult în 5G, AI și IoT în următorii ani. Thomas Riedel, șeful Samsung Networks Europe, a spus: „5G are potențialul de a revoluționa lumea. Tehnologia deschide noi posibilități de divertisment, trafic și navigație, pentru orașe și fabrici inteligente, precum și pentru siguranța publică. Vrem să încurajăm companiile să facă mai mult pentru a sprijini extinderea infrastructurii 5G”. Samsung este unul dintre cei mai mari investitori de cercetare și dezvoltare din lume și conduce, de asemenea, o inițiativă globală de stabilire a standardelor 5G. În plus Samsung va investi puternic în 5G, Inteligența Artificială și IoT, în aceste domenii vor merge în următorii trei ani, 22 miliarde dolari. Aproape jumătate (45%) dintre angajații europeni sunt pregătiți să lucreze în afara birourilor și în timpul liber. Pentru studiu, Samsung a intervievat peste 5.000 de muncitori din 10 țări europene. Samsung a ajuns la această concluzie prin studiul său Blurred World „Lumea neclară”. Samsung vrea să profite de aceste oportunități create de tehnologie.
Samsung vrea să colaboreze cu mai multe companii pentru 5G
Studiul „Lumea neclară” a examinat impactul muncii mobile asupra lucrătorilor europeni. Dintre cei 5.000 de respondenți, peste jumătate cred că utilizarea tehnologiilor mobile are un impact pozitiv asupra eficienței lor (55%) și asupra colaborării cu colegii lor (51%). În același timp, puține companii înțeleg potențialul impact pe care modul de lucru mobil îl poate avea asupra securității și confidențialității datelor în organizația lor. De exemplu, doar 39% dintre respondenți spun că înțeleg noua reglementare GDPR, care a intrat în vigoare în Europa, în mai 2018. Studiul concluzionează, de asemenea, că firmele trebuie să asigure o infrastructură și o conectivitate tehnologică solidă și sigură. Abia atunci angajații ar putea fi eficienți în mod corespunzător

Conceptul de Internet of Things (IoT) a fost discutat și aplicat încă din 1982. Atunci un distribuitor modificat de Coca Cola, la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania a devenit primul aparat conectat la Internet. Aparatul a fost capabil să raporteze inventarul său și dacă băuturile nou-încărcate erau reci.

Acest lucru a determinat Samsung să apeleze la companiile sale, dar și la altele pentru a crea baza tehnică necesară pentru o mai bună integrare a vieții profesionale și a vieții private. Acestea includ o infrastructură tehnologică sigură și o conectivitate bună care îi ajută pe angajați să lucreze oriunde, oricând. La Mobile Business Summit 2018 Madrid au participat peste 250 de lideri în domeniul tehnologiei și factori de decizie de la companii din Europa. S-a discutat despre modul în care rețelele 5G, AI și Internetul obiectelor pot fi utilizate pentru noi modalități de lucru. „Tehnologiile mobile au schimbat modul în care lucrăm – în interiorul și în afara biroului. Lumea de lucru a sistemelor rigide a fost transformată într-o lume a tranzițiilor fluide„. A declarat Sascha Lekic, directorul IM B2B la Samsung Electronics.
Rețele mobile mai securizate și adaptate nevoilor utilizatorilor
Consumatorii și lucrătorii de astăzi doresc dispozitive securizate în rețea adaptate nevoilor lor. Samsung ajută companiile să valorifice aceste evoluții și să își dezvolte produsele pentru a răspunde nevoilor lor în creștere„. A declarat Jeong Wook Tak, vicepreședinte al Samsung Enterprise Business. „Scopul Samsung este de a colabora cu partenerii pentru a implementa o rețea mobilă automată, controlată de AI, care crește productivitatea, inteligența și securitatea întreprinderii„. În plus, tehnologia devine din ce în ce mai personală și mai proactivă. Prin urmare, este deosebit de important să se protejeze datele utilizatorilor și să se ia măsuri de securitate adecvate. Toate acestea au potențialul de a revoluționa modul în care funcționează lumea și cum trăim.