Samsung conduce piața globală smartphones și în Q3 2022

217
Samsung interzice ChatGPT
Sursa Foto: via Reuters

Samsung este în continuare regele pieței telefoanelor mobile și în trimestrul trei din acest an. Q3 2022 este poate cel mai rău trimestru din ultimii ani, atât pentru Samsung, cât și pentru Apple, ocupanții primelor două locuri la nivel global. Livrările sell-in au scăzut cu 9% în Q3 2022 față de aceeași perioadă din anul trecut.

Samsung și-a menținut poziția de lider mondial în vânzări de smartphone-uri, cu o cotă de piață de 22%. Este un lucru remarcabil, mai ales că piața generală a cunoscut cel mai rău trimestru trei din 2014 încoace pentru telefoanele vândute. Potrivit companiei de cercetare Canalys, Samsung a rămas pe primul loc prin promoții puternice la multe din telefoanele sale.

Samsung este în continuare liderul mondial al pieței telefoanelor mobile

Dominația continuă a Samsung vine pe măsură ce piața globală de smartphone-uri a scăzut pentru al treilea trimestru consecutiv. Vânzările la nivel global scăzând cu 9% de la an la an – cel mai prost rezultat din trimestrul al treilea din 2014, potrivit Canalys.

Piața smartphone-urilor este foarte reactivă la cererea consumatorilor, iar furnizorii se adaptează rapid la condițiile dure de afaceri”. A declarat analistul Canalys Amber Liu, potrivit site-ului Arnnet. Gigantul high-tech sud-coreean a fost urmat de compania Apple cu o cotă de piață de 18%. Locurile următoare au fost ocupate de Xiaomi cu o cotă de piață de 14%, OPPO cu 10% și Vivo cu 9%.

Canalys este o companie de studiu de piață fondată în 1998. Are sediul în Singapore. Canalys deservește o clientelă care include AT&T, Apple, Broadcom, Disney, Dropbox, HP, Google, HTC, IBM și multe alte companii renumite.

„Pentru majoritatea furnizorilor, prioritatea este reducerea riscului de acumulare a stocurilor, având în vedere deteriorarea cererii. Furnizorii au avut stocuri semnificative în iulie, dar vânzările s-au îmbunătățit treptat din septembrie, datorită reducerilor și promoțiilor agresive”. A spus Canalys.

Analistul Canalys Sanyam Chaurasia a adăugat că cererea nu dă semne de îmbunătățire pentru Q4 2022. „Nici în prima jumătate a anului 2023 lucrurile nu vor merge foarte bine. Probabil vor urma noi reduceri și promoții în perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt reduceri semnificative de preț la dispozitivele de generație mai veche”, a mai spus Sanyam Chaurasia.

Scăderea prognozată a pieței globale de smartphone-uri vine în momentul în care o altă companie de cercetare de piață, International Data Corporation, a încoronat Samsung drept „standardul de aur” pentru perspectivele pieței globale de smartphone-uri pliabile de anul viitor.