Site-ul german al Samsung confirmă lansarea lui Galaxy A40 în Europa

980

Samsung a anunțat zilele trecute pe Galaxy A30 si Galaxy A50 în mai multe țări. Samsung Galaxy A30 și Galaxy A50 au fost prezentate și în timpul Mobile World Congress 2019 de la Barcelona. Dar mai multe modele din seria A sunt aproape gata și se apropie de lansare. Conform ultimelor informații, Samsung Galaxy A40 se află în fruntea următorul val de dispozitive din seria Galaxy A.

Pe site-ul german al companiei Samsung, a apărut pagina de suport pentru Galaxy A40. Acolo se confirmă informațiile anterioare despre dispozitivul care vine, printre altele, în Germania. În ciuda faptului că existența sa a fost cunoscută de ceva timp, nu au apărut prea multe detalii despre modelul Samsung Galaxy A40.

Galaxy A40 vine și în Europa și sigur în România

În afară de o serie de specificații de bază – un procesor Samsung Exynos 7885, memorie RAM 4 GB și sistemul de operare Android 9 Pie – nu știm prea multe despre Galaxy A40. Nu avem dimensiunea ecranului, nici specificațiile camerelor, dacă are sau nu un senzor de amprente în ecran sau ce capacitate a bateriei are.

În luna ianuarie un telefon Samsung cu numărul de model SM-A405FN a apărut pe Geekbench. După toate probabilitățile și conform numerotării adoptate de Samsung, acesta este Samsung Galaxy A40. Samsung Galaxy A40 a obținut 1.319 puncte în testul single-core și 3.976 puncte în testul multi-core. Pentru un procesor de 1,6 GHz sunt rezultate bune, peste nivelul său.

Cele mai populate orașe din Europa sunt Istanbul, Moscova, Paris și Londra, fiecare având peste 10 milioane de locuitori. Istanbulul are cea mai mare populație totală dar, o treime se află pe partea asiatică a Bosforului, Moscova este cel mai populat oraș aflat în întregime în Europa. Următoarele orașe în ordinea populației sunt Sankt Petersburg, Madrid, Berlin și Roma.

Un lucru destul de clar, este că Galaxy A40 va sta doar cu un pas mai jos de modelul Galaxy A50 din noua gamă A de la Samsung. De aceea, ne așteptăm ca acesta să aibă un preț, în Europa, care să fie și mai prietenos decât cel al telefonului Galaxy A50. Samsung Galaxy A50 va avea un preț de 349 de euro în Europa.

Așteptăm în acest an pe Galaxy A20, Galaxy A70 și Galaxy A90

După lansare, ne așteptăm ca Galaxy A40 să ajungă în magazinele din Europa și din România în această primăvară. Așteptăm și pe Galaxy A30 și Galaxy A50. La urma urmei, știm că Samsung Galaxy A20 și Galaxy A70 sunt pregătite să ia drumul diferitelor piețe, conform SamMobile. În pregătire mai este și cel mai performant din seria Galaxy A, șeful seriei, Galaxy A90. Toate acestea vor apărea în perioada următoare. Din ce se pare putem să spunem că Samsung este serios în ceea ce privește ofensiva seriei mid-range pe piețele mondiale.