Samsung are cea mai mare cotă de piață din Germania

1450
Sursa Foto: via allaboutsamsung.de

Spre deosebire de Apple sau chiar Huawei, Samsung oferă clienților săi o gamă largă de produse care sunt comercializate la prețuri complet diferite. Astfel, seria Galaxy S și Galaxy Note acoperă nișa extremă premium, în timp ce seria Galaxy A acoperă nivelul de intrare și clasa de mijloc. Potrivit companiei de cercetare de piață din Germania, Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) Samsung are în 2019 o cotă de piață în Germania de 40% pe iulie, august și septembrie.

Compania Samsung este urmată de Apple Inc. și producătorul chinez Huawei. Cel mai vândut smartphone high-end a fost Samsung Galaxy S10 în versiunea de 128 GB. Potrivit GfK, Galaxy S10 a reprezentat aproape 5% din numărul total de smartphone-uri high-end vândute în septembrie. Însă acest model a rămas doar pe locul al treilea dintre primele 10 cele mai vândute smartphone-uri în Germania. Galaxy S10 costă în jur de 650 de euro în Germania, prețul variază în funcție de vânzător. În total, s-au vândut puțin peste 85.000 de unități de Samsung Galaxy S10.

Cel mai bine vândut smartphone din Germania este Samsung Galaxy A40

Nu numai seria S, dar și seria A ajută ca gigantul tech să fie liderul pieței. Cel mai bine vândut smartphone din Germania este un model mai ieftin al clasei de mijloc: Samsung Galaxy A40. Conform statisticilor GfK, s-au vândut 125.000 de unități ale acestui model. Galaxy A40 are un preț de aproximativ 200 de euro și o pondere de 8% din totalul vânzărilor pe iulie, august și septembrie.

Un alt model Samsung din gama medie, Galaxy A50 ocupă locul doi în Germania, cu 7% și 115.000 de unități vândute. Samsung Galaxy A50 a fost și cel mai bine vândut smartphone din Europa în prima jumătate a anului 2019. Galaxy A50 costă aproximativ 250 de euro pe piața germană.

Nokia este o companie finlandeză fondată în 1865 cu sediul în Espoo, Finlanda. Nokia – inițial producător finlandez de celuloză, s-a transformat din anii ’70 într-o companie de telecomunicații. HMD Global, o companie finlandeză, a cumpărat drepturile de folosire a numelui Nokia și produce telefoane sub acest nume.

Un alt model din gama mid-range, Galaxy A20e s-a clasat pe locul patru, după Galaxy S10. Galaxy A20e costă aproximativ 150€ și a avut o cotă de piață apropiată de 5%. Smartphone-ul Samsung a fost vândut în peste 85.000 de bucăți. Au mai punctat pentru gigantul high-tech sud-coreean în top 10 din Germania, Galaxy A70 și Samsung Galaxy S10e.

Samsung are șase telefoane în top 10 vânzări în Germania

Gigantul high-tech are în top 10 șase smartphone-uri. Celelalte patru locuri sunt revendicate de iPhone XR puțin peste 85.000 de unități vândute, Huawei P30 Lite și Pro, precum și iPhone 8.

Pe locul cinci după Galaxy A20e s-a clasat Apple iPhone XR în versiunea de bază, care ajunge la aproape 5%, cu aproximativ 85.000 de exemplare vândute. Alte locuri din top 10 au mai fost ocupate de iPhone 8 în versiunea de bază (locul șase), Huawei P30 Lite ( locul șapte), Samsung Galaxy A70 (locul opt), Huawei P30 Pro pe nouă și Samsung Galaxy S10e pe locul zece.

În afară de cele trei mari branduri, aproape niciun alt producător nu pare să aibă suficientă trecere în Germania. Conform AllAboutsamsung, branduri cum ar fi Nokia sau Motorola încă înoată contra curentului iar Xiaomi sau OnePlus mai mișcă puțin.