Samsung are o cota de piață de 71% în Coreea de Sud

1045
Sursa Foto: via google.com

Samsung Electronics a dominat și o face în continuare, piața sud-coreeană de smartphone-uri. Potrivit ultimelor date furnizate de firma de cercetare de piață Countrepoint Research, Samsung are 71% din cota de piață în Coreea de Sud în trimestrul 2019. Astfel decalajul dintre Samsung și principalii săi concurenți de pe piața sud-coreeană s-a mărit și mai mult.

Potrivit Counterpoint Research, cota de piață a gigantului tehnic a crescut de la 67% anul trecut la un incredibil 71%. Cota Samsung a fost cu 3% mai mare decât în trimestrul precedent și mai mare cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalul său urmăritor din Coreea, LG Electronics are o cotă de 17%, nemodificată față de Q3 2018. Datele companiei de studiu de piață arată că LG a avut totuși vânzări mari al celui mai recent model V50 ThinQ 5G. Compania americană Apple a scăzut în cota de piață de la 14% în Q3 2018 la 11% în trimestrul trei din acest an.

Samsung are șapte modele între cele mai bine vândute 10 telefoane din Coreea

Datele publicate de Counterpoint Research au arătat că șapte din primele zece cele mai bine vândute telefoane în Coreea erau Samsung! Primele patru modele cele mai bine vândute au conectivitate 5G. Este un lucru care arată migrația în creștere a utilizatorilor de la 4G la modelele de generație viitoare, la 5G. Două din primele 10 cele mai bine vândute smartphone-uri din Coreea de Sud erau de la Apple. LG Electronics a avut un singur model în primele zece. Samsung Galaxy S10 5G a fost cel mai vândut model, din vânzările totale ale tuturor dispozitivelor 5G.

Counterpoint Research este o companie de studiu de piață cu sediul în Hong Kong fondată în 2012. Are analiști în toate centrele cheie ale industriei la nivel global. China, Coreea, Marea Britanie, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele țintă avute în vedere.

„Strategia Samsung de a lansat mai multe variante din seria Note 10 a contribuit la extinderea cotei sale de piață”. A arătat Counterpoint Research în acest studiu de piață. „Cu toate acestea, rezultatele din Q4 2019 se pot schimba din cauza lansării lui LG V50S 5G în octombrie și a seriei iPhone 11.”

Samsung a ocupat primul loc la cota de piață la nivel global cu 21% în al treilea trimestru al acestui an, conform The Korea Herald. De asemenea, Samsung a ocupat primul loc în 71 de țări din întreaga lume, în SUA și Canada a ocupat locul doi.