Samsung a avut aproape un sfert din cota de piață smartphone în aprilie 2022

377
Samsung a avut aproape un sfert din cota de piata
Sursa Foto: counterpointresearch.com

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut cu 9% în luna aprilie 2022 față de luna aprilie 2021. Astfel Samsung a capturat aproape un sfert din piața globală de smartphone-uri în aprilie 2022. Aceasta este cea mai mare cotă de piață pentru o lună pentru Samsung din aprilie 2017.

Samsung a avut o cotă de piață la nivel global în luna aprilie de 24%, potrivit Market Pulse Service de la Counterpoint Research. Este cea mai mare cotă lunară de piață pentru Samsung din aprilie 2017. Vânzările companiei au crescut, în ciuda scăderii vânzărilor globale de smartphone-uri cu 8% față de anul trecut în aceeași perioadă.

De fapt, Samsung a fost una dintre puținele mărci care a crescut împotriva declinului pieței. Această creștere a ajutat Samsung să conducă vânzările pe piața globală de smartphone-uri pentru a treia lună consecutivă în 2022. A devenit, de asemenea, marca numărul 1 pe piața indiană în aprilie, pentru prima dată din august 2020.

Samsung este regele pieței globale în materie de telefoane mobile

Samsung a capturat aproape un sfert din piața globală de smartphone-uri în aprilie 2022, atingând cea mai mare cotă pe o lună din ultimii cinci ani„. A spus Tarun Pathak directorul de cercetare Counterpoint Research, comentând performanța Samsung din aprilie 2022. „Acest lucru a fost determinat de performanța puternică a seriei Galaxy S22 în segmentul premium și a seriei Galaxy A„.

Promoțiile pe unele dintre piețele de bază ale Samsung, cum ar fi America Latină și creșterea în India, unde a devenit brandul numărul 1 în aprilie, au ajutat compania Samsung la extinderea cotei de piață în cursul lunii aprilie. Lanțul de aprovizionare al Samsung și managementul până în 2022 a fost, de asemenea, robust, satisfacând cu succes cererea pieței.

Counterpoint Research este o companie de studiu de piață fondată în 2012 și are sediul în Hong Kong. Are analiști în toate centrele industriale importante din lume. China, Coreea, Europa, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele avute în vedere.

Comentând despre piața globală de smartphone-uri, analistul senior Varun Mishra de la Counterpoint Research a spus: „Piața globală de smartphone-uri a scăzut în continuare în aprilie 2022, atingând cel mai scăzut nivel de la pandemia din 2020. China a scăzut cel mai mult. Vânzările din Rusia au scăzut, de asemenea, în aprilie, deoarece principalii producători, inclusiv Samsung, au ieșit de pe piață și stocurile s-au epuizat. LATAM, SUA și India au fost singurele piețe care au înregistrat creșterii”.

În continuare, Samsung își va păstra probabil fără probleme poziția de lider pe piața globală de smartphone-uri în Q2 2022. Segmentul pliabilelor, în care Samsung este în prezent lider incontestabil, are și el mult potențial. Samsung va urmări să reducă prețurile la telefoanele pliabile pentru a obține un avantaj competitiv în continuare.