Samsung a oprit livrarea tuturor produselor sale către Rusia

389
Samsung a oprit livrarea tuturor produselor sale catre Rusia
Sursa Foto: via newstextarea.com

Samsung suspendă livrările tuturor produselor sale către Rusia, a anunțat ieri compania sud-coreeană. „Din cauza evoluțiilor geopolitice actuale, livrările către Rusia au fost suspendate”. Se arată într-o declarație a unui reprezentant Samsung, prin adresa de e-mail de PR generică a Samsung. „Continuăm să monitorizăm în mod activ această situație complexă pentru a ne determina următorii pași”.

Nu este vorba doar de smartphone-uri, conform site-ului britanic TheVerge. Suspendarea livrărilor Samsung include produse, de la „cipuri la smartphone-uri și electronice de larg consum”, a specificat o sursă Bloomberg. Acest lucru înseamnă că mișcarea Samsung elimină Rusia de la o gamă largă de produse de la unul dintre cei mai mari furnizori de electronice din lume.

Samsung face donații umanitare care nu cadrează cu războiul

Samsung face foarte multe donații pentru eforturile umanitare la nivel global. „Gândurile noastre sunt la toți cei care au fost afectați și prioritatea noastră este să asigurăm siguranța tuturor angajaților noștri și a familiilor acestora”, spune compania. „Plănuim să sprijinim în mod activ eforturile umanitare din regiune, inclusiv ajutor pentru refugiați. În acest scop, donăm 6 milioane USD, inclusiv 1 milion de dolari în produse electronice de larg consum. La acestea se adaugă donații voluntare din partea angajaților noștri”.

Samsung este cel mai recent furnizor de tehnologie care a oprit vânzarea produselor sale în Rusia, după invazia sa din Ucraina. Înainte de a face acest lucru Samsung a livrat încă tehnologie în Rusia, în ciuda unor restricții la export. Acum Samsung Electronic a luat decizia de a sista livrările de produse către Rusia.

Electronic Arts este o companie americană care produce și comercializează jocuri video pentru computere și console de jocuri. Are sediul în Redwood City, California. Este a doua cea mai mare companie de jocuri din America și Europa după venituri.

Apple, dezvoltatorul FIFA EA (Electronic Arts) și dezvoltatorul Cyberpunk 2077 (CD Projekt Red) au oprit toate vânzările în Rusia. De asemenea, compania Microsoft a anunțat că suspendă „toate vânzările noi de produse și servicii Microsoft în Rusia”.

Platformele tehnologice au luat și alte măsuri – Google a întrerupt toate vânzările de anunțuri în Rusia. Reddit a interzis link-urile către mass-media sponsorizată de statul rus la tot site-ul. Facebook a încetat să mai recomande mass-media de stat rusă la nivel global. Twitter a întrerupt toate reclamele în Rusia și Ucraina.