Samsung pe locul doi în cota de piață smartphone-uri din Canada

629
Sursa Foto: SamMobile.com

După lansarea seriei Galaxy S20 la începutul acestui an, Samsung a lansat constant și alte smartphone-uri în Canada. Conform Counterpoint Research, gigantul high-tech sud-coreean a fost cea de-a doua marcă în cota de piață pe piața smartphone-urilor din Canada. Apple domină în continuare piața de smartphone-uri din țara nord americană.

Conform companiei de studiu de piață sus amintite, Samsung a avut un procent de 34% din piața smartphone-urilor din Canada. Totuși, acest număr este cu 3% mai mic în comparație cu procentul avut în urmă cu un an pe același trimestru (37%). Pe de altă parte, Apple și-a consolidat poziția în Canada cu o cotă de piață de 52%. Cota de piață a companiei sa îmbunătățit față de 44% în urmă cu un an.

Apple și Samsung continuă să domine piața de smartphone-uri din Canada. În Q2 2020, cele două companii au reprezentat împreună 86% din totalul vânzărilor de smartphone-uri în Canada. A fost o scădere comparativ cu trimestrul II din 2019 când au avut un total 81%.

Samsung a avut trei smartphone-uri în Top 10

Directorul de cercetare al Counterpoint Research, din America de Nord, Jeff Fieldhack, menționează că Samsung a pierdut un teren în categoria premium. În același timp Samsung a câștigat pe segmentul telefoanelor de gamă medie, datorită dispozitivelor din seria Galaxy A. În mod surprinzător, seria Galaxy S10 a fost mai bună decât cea mai recentă serie Galaxy S20. Vânzările telefoanelor din seria Galaxy S20 au început să crească la sfârșitul lunii iunie, determinate de promoțiile tentante de pe piață.

Conform SamMobile care citează Counterpoint Research, smartphone-urile Apple au ocupat șapte locuri în Top 10 cele mai vândute telefoane din Canada. Apple iPhone 11 fiind pe primul loc. Smartphone-urile Samsung au ocupat celelalte trei poziții, Galaxy S10 fiind mult mai bun decât Galaxy S20, arătând în continuare vânzările dezamăgitoare ale seriei Galaxy S20.

Canada este cunoscută pentru multiculturalism și standarde înalte de viață. Calitatea vieții este printre cele mai bune din lume, cu un scor perfect la stabilitate politică, siguranță și piața joburilor. A fost clasată pe locul trei în lume la educație și pe doi la transparență.

Locul trei în cota de piață smartphone din Canada a fost ocupat de LG Electronics cu o cotă de piață de 4%. Este o scădere față de cota de 6% în aceeași perioadă a anului trecut. Motorola pe patru și Google pe locul cinci au obținut fiecare un procent de 2%.

Aparent, piața canadiană a smartphone-urilor a scăzut cu 36% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cauza a fost ca peste tot: COVID-19. Majoritatea magazinelor operatorilor de telefonie mobilă au rămas închise în prima jumătate din Q2 2020. Clienții s-au abținut să mai facă achiziții noi și au preferat să se izoleze acasă. Cu toate acestea, este de așteptat să crească vânzările în lunile următoare.