Samsung C&T contract de 1,6 miliarde USD pentru aeroportul din Taiwan

584
Samsung CT contract de 16 miliarde USD pentru aeroportul din Taiwan
Sursa Foto: passengerterminaltoday.com

Samsung C&T (Construction & Trading Corporation) este o divizie a Samsung Group. Din 1995, s-a concentrat în mare parte pe proiecte globale de inginerie și construcții, comerț și investiții. Acum Samsung C&T a câștigat un contract de 1,6 miliarde dolari SUA de la Taiwan Taoyuan International Airport Corporation. Divizia Samsung va construi terminalul 3 al Aeroportul Internațional Taoyuan din Taiwan.

Samsung C&T a format un consorțiu cu RSEA Engineering, o companie generală de construcții din Taiwan, pentru acest proiect. Construcția terminalului se așteaptă să dureze 60 de luni. Noul terminal de pasageri și sala de îmbarcare au o suprafață de 550.000 m². Când vor fi gata vor avea o capacitate de 45 de milioane de pasageri pe an.

Samsung C&T contract de 1,6 miliarde USD în Taiwan

Potrivit Samsung, acesta este un proiect de construcție la cel mai înalt nivel. Fiind al treilea terminal al aeroportului din Taiwan și datorită construcției neregulate a tavanului celor două terminale, trebuie evitate interferențele cu operațiunile terminalelor 1 și 2 existente.

Samsung C&T are o experiență anterioară în construcția de aeroporturi. Subsidiara Samsung a construit primul terminal de pasageri al aeroportului internațional Incheon și a realizat extinderea noului aeroport internațional Ulaanbaatar din Mongolia. Samsung C&T lucrează în prezent și la un proiect de îmbunătățire a solului pentru Aeroportul Internațional Chek Lap Kok din Hong Kong. Este angajată și în extinderea unei piste la Aeroportul Internațional Changi din Singapore și extinderea Aeroportului Internațional Dhaka din Bangladesh.

Aeroportul Taoyuan este cel mai mare din Taiwan. Este al 11-lea cel mai aglomerat aeroport din lume de trafic internațional de pasageri și al 8-lea cel mai aglomerat din punct de vedere al traficului de marfă internațional în 2018.

Experiența firmei Samsung C&T este recunoscută pe plan mondial. Compania participând la construcția a numeroase proiecte de mare anvergură printre care amintim cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa.

Un oficial de la compania Samsung a spus, conform Passengerterminaltoday. „Prin această comandă, ne-am consolidat încă o dată poziția de jucător de top în proiectul de construcție a aeroportului”.