Samsung C&T și NuScale colaborează pentru a intra pe piața globală SMR

242
Samsung C&T si NuScale piata globala SMR
Sursa Foto: via koreaherald.com

Directorii Samsung C&T și NuScale s-au întâlnit luni la sediul central al NuScale Power din statul american Oregon, pentru a ajunge la un acord pentru un parteneriat cuprinzător pentru dezvoltarea și extinderea pieței comune. Este vorba despre reactoare modulare mici, iar unul dintre primele SMR care va fi construit va fi în România.

Întâlnirea dintre Samsung C&T și NuScale s-a încheiat prin semnarea unui parteneriat în domeniul reactoarelor modulare mici – Small Modular Reactors SMR. Samsung C&T Corp., unitatea de construcții a Grupului Samsung, a încheiat un parteneriat cu NuScale, principalul furnizor de tehnologie de reactoare modulare mici (SMR), pentru a-și extinde afacerea SMR pe piața globală. NuScale a încheiat recent un acord cu guvernul român. Astfel este posibil vă vedem primele rezultate ale colaborării Samsung C&T și NuScale în România.

Samsung C&T și NuScale posibilă investiție în România

Samsung C&T și-a îmbunătățit continuu parteneriatul strategic cu NuScale prin noi investiții de capital. Aproximativ 20 de milioane USD au fost investiți de subsidiara Samsung în furnizorul SMR în 2021. Alți 50 de milioane de dolari au fost investiți suplimentar în acest an. NuScale Power din SUA și compania nucleară națională română Nuclearelectrica vor să construiască o centrală de reactoare modulare mici (SMR) în România până în 2028.

Conform acordului, cele două companii vor împărtăși tehnologii și capacități prin schimbul de ingineri. Acest lucru se va întâmpla chiar din faza inițială pentru a contribui la proiectul SMR în curs de desfășurare al Utah Associated Municipal Power Systems în Idaho. Samsung C&T, cu vasta sa experiență și capacități de operare a 10 unități de construcție de centrale nucleare în Coreea de Sud, intenționează, de asemenea, să se implice activ în proiectele SMR la care NuScale lucrează cu guvernul român în Europa.

NuScale Power este o companie americană care proiectează și comercializează reactoare modulare mici (SMR). Are sediul central în Tigard, Oregon, SUA. Primele reactoare SMR din afara SUA vor fi construite în România și Polonia.

Parteneriatul consolidat cu principalul jucător SMR ne va servi drept punct de sprijin pentru expansiunea pe piața globală de SMR. Este un domeniu care se așteaptă să crească constant în viitor”. A subliniat Oh Se-chul, vicepreședinte la Samsung C&T Corp, conform The Korea Herald.

NuScale lucrează pentru a aduce tehnologia nucleară inovatoare și avansată în țări și comunități din întreaga lume. Suntem deosebit de recunoscători că avem un partener de renume mondial în Samsung C&T”. A spus John Hopkins, President and CEO of NuScale Power. „Anunțul de astăzi este un exemplu cheie de colaborare inteligentă între liderii și inovatorii din industria nucleară”.