Samsung a cumpărat firma germană Cynora specializată în tehnologii OLED

258
Samsung a cumparat firma germana de display OLED Cynora
Sursa foto: en.yna.co.kr

Samsung Display Co. a achiziționat startup-ul german Cynora GmbH pentru aproximativ 300 de milioane de dolari. Scopul acestei achiziții este de a avansa tehnologia pentru ecranele de smartphone pliabile pentru viitoarele telefoane sau tablete pliabile.

Conform agenției de presă sud-coreeene Yonhap, Samsung Display a achiziționat „proprietatea intelectuală și tehnologia” a Cynora în materie de panouri organice cu diode emițătoare de lumină (OLED) utilizate în telefoanele inteligente pliabile. Forța de muncă a companiei Cynora nu a fost inclusă în tranzacție, se arată în comunicatul emis cu această ocazie.

Samsung Display a cumpărat compania germană Cynora

Samsung a lucrat pentru a face din seria Galaxy Z de telefoane pliabile o altă „coloană principală lângă seria Galaxy S”. Această explicație îi aparține lui Kim Sung-koo, vicepreședinte al afacerii mobile a Samsung. „În prezent, suntem cu toții pe punte. Pregătim noul model pliabil programat pentru lansare în a doua jumătate a anului”. A spus Kim în timpul conferinței Samsung privind câștigurile din aprilie. Se așteaptă ca Samsung să lanseze pe Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 în 10 august.

Samsung și alte companii tehnologice au oferit de mult ecrane OLED, dar Cynora s-a specializat în realizarea de versiuni rigide ale afișajelor pentru dispozitive pliabile. Samsung a popularizat smartphone-urile pliabile, o piață pe care se așteaptă să intre Apple, Alphabet și alți giganți ai tehnologiei în următorii ani. Potrivit Counterpoint Research, Samsung va domina piața cu o cotă de piață de 75% până în 2023.

Cynora GmbH a fost fondată în 2008 și are sediul în Bruchsal, Baden-Wurttemberg, Germania. Cynora furnizează tehnologii OLED extrem de eficiente energetic bazate pe tehnologia TADF (Thermally Activated Delayed Fluorescence).

Pe lângă dezvoltarea OLED-urilor pliabile, Cynora are tehnologie de ultimă generație pentru reproducerea culorilor pe bază de albastru și verde. Compania spune că abordarea sa poate îmbunătăți eficiența energetică a afișajelor, precum și contrastul dintre culori.

Samsung a refuzat să comenteze tranzacția, în timp ce reprezentanții Cynora nu au comentat nici ei. Site-ul web al companiei germane este încă deschis, dar poate fi în cele din urmă închis. Persoane din domeniu au afirmat că Cynora nu dispunea de numerar și avea nevoie de capital pentru a returna niște fonduri susținătorilor.