Samsung va lansa în curând noile căști wireless Galaxy Buds

1666

O recentă certificare poate confirma sosirea noilor căști Samsung Galaxy Buds. Șansele sunt, desigur, să debuteze simultan cu Galaxy S10. Samsung a certificat, de fapt, o baterie pentru Galaxy Buds în Coreea de Sud. Acestă baterie are numărul de model EB-BR170ABU și are o capacitate de 270 mAh.

Aceste viitoare căști cu numele Galaxy Buds, sunt cel mai probabil urmașele căștilor Samsung Gear IconX (2018). Setul de căștile Samsung Gear IconX a fost conceput pentru a fi folosit în timpul exercițiilor de fitness dar și al plimbărilor. Acest set trebuie să fie însoțit de un smartphone. Setul Gear IconX este compatibil cu dispozitivele care rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat sau unul mai recent.

În toamna anului 2018, Samsung a depus cereri de marcă pentru mai multe denumiri în mai multe țări, inclusiv pentru Galaxy Buds. Chiar și atunci numele nu a lăsat prea mult loc imaginației, era foarte clar pentru ce este destinat. Acum o nouă certificare confirmă ceea ce am intuit deja la momentul respectiv.

Samsung Galaxy Buds certificat de Bluetooth SIG

Un set de căști wireless, purtând numărul de model SM-R170, tocmai au apărut pe site-ul Bluetooth SIG. Și, așa cum se întâmplă adesea, baza de date confirmă și numele comercial, Samsung Galaxy Buds. Certificarea Bluetooth a venit tocmai la timp pentru, presupunem, o lansare cu un alt produs important, seria aniversară Galaxy S10. Sigur că nu avem nicio informație în acest sens de la Samsung, când și dacă intenționează să lanseze acest set. În joc mai poate intra și MWC 2019 Barcelona, pentru lansare. Totuși. O lansare la Galaxy Unpacked 2019 pe 20 februarie pare mult mai plauzibilă.

Tehnologia radio „short-link”, denumită mai târziu Bluetooth, a fost inițiată în 1989 de Nils Rydbeck, director tehnic la Ericsson Mobile din Suedia și de Johan Ullman. Scopul a fost de a dezvolta căști wireless. La 20 mai 1998 a fost fondată gruparea Bluetooth Special Interest Group (SIG), care se ocupă acum de urmărirea evoluției acestei tehnologii.

Cam așa stau lucrurile. Cu toate acestea, dorim să mai adăugăm un mic detaliu. Acesta este un set wireless pentru urechi și probabil că bateria va fi în cutia cu Galaxy Buds. Această capacitate a bateriei – 270 mAh, este destul de scăzută. De exemplu, setul Samsung Gear IconX din 2018 are o baterie de 340 mAh.

Pe 20 februarie la San Francisco va avea loc un eveniment major pentru Samsung. Nu sunt lansate doar noile modele Galaxy S10, ci și foarte probabil Samsung Galaxy Fold. Prin urmare, pare logic faptul ca o serie de accesorii noi – cum ar fi Galaxy Buds – să fie prezentate publicului. Desigur, Samsung nu va prezenta acest set wireless în timpul evenimentului, pentru a nu distrage atenția de la vedetele lansării. Astfel, anunțarea setului Galaxy Buds poate avea loc printr-un comunicat de presă, în jurul aceleiași date.