Samsung DDR5 de 512GB va intra în producția de masă

407
Samsung DDR5 de 512GB va intra in productia de masa
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Samsung, la conferința de semiconductori Hot Chips, a prezentat un modul de memorie Samsung DDR5 de 512GB. Modulul de memorie Samsung DDR5 recent lansat rulează la memoria DDR5-7200 și este conceput pentru servere, pentru întreprinderi. Producția acestui modul va începe până la sfârșitul anului 2021.

Modulul Samsung DDR5 de 512GB este dublu față de cel disponibil în prezent pe piață și oferă viteze de transfer de până la 7,2 Gbps. Samsung susține că noul modul de memorie oferă performanțe cu 40% mai rapide în timp ce funcționează la 1.1V. Acest lucru este posibil datorită IC-ului eficient de gestionare a energiei și a unui regulator de tensiune care reduce zgomotul din proces, folosind în același timp un proces de tensiune mai mică. Modulul folosește, de asemenea, un proces de poartă metalică High-K, care este o premieră pentru procesarea electronică a datelor DRAM.

Samsung DDR5 de 512GB este destinat serverelor

Gigantul tehnologic sud-coreean a mai declarat că a construit modulul cu matrițe DDR5 cu opt stive, care sunt interconectate cu tehnologia TSV ((through-silicon-via). În comparație, DDR4-ul anterior avea patru matrițe, potrivit MySmartPrice. În ciuda dublei matrițe, noul modul DDR5 măsoară 1 mm în comparație cu 1,2 mm la DDR4.

Modulul de memorei Samsung DDR5 de 512GB oferă o rată de biți îmbunătățită, datorită codului de corecție a erorilor. Acest lucru are ca rezultat o prelucrare mai sigură și mai rapidă a datelor. De asemenea, vine cu un nou equalizer de feedback de decizie, care are ca scop asigurarea unei fiabilități mai bune a semnalului.

DDR (Double Data Rate) descrie un proces din tehnologia computerului cu care datele pot fi transmise pe o magistrală de date la viteza de date dublă. Tehnologia este utilizată pentru a conecta procesoare, memorie principală, stocare în masă și plăci grafice.

După cum am menționat, noul modul Samsung DDR5 de 512GB este destinat centrelor de date și piețelor de servere. Modulul DDR5-7200 de 512GB este de așteptat să ajungă la producția de masă până la sfârșitul anului 2021. Samsung se așteaptă, de asemenea, ca trecerea DDR5 pe piața principală să nu se întâmple înainte de 2023.