Samsung DDR5 – memoria care schimbă jocurile pentru a actualiza lumea

337

Noua memorie Samsung DDR5 a sosit. De la 5G și inteligența artificială la metaverse și realitate augmentată, calculul de înaltă performanță împinge limitele mediilor de server pentru a procesa cantități masive de date la viteze extrem de mari. Înțelegând că giganții tehnologici din întreaga lume sunt pregătiți să adauge o mulțime de servere la centrele lor de date, Samsung Electronics și-a dezvoltat soluțiile de memorie DDR5 pentru a juca un rol cheie în abilitarea industriilor orientate spre viitor pentru a performa la vârf.

Odată cu dezvoltarea soluției Samsung DDR5, compania Samsung Electronics a introdus încă o schimbare generațională în industria IT. În plus, după lansarea, la începutul acestui an, a procesoarelor care acceptă DDR5, se așteaptă schimbări extraordinare și în peisajul computerelor, cu o creștere estimată să cuprindă și jocurile și computerele mainstream.

Samsung DDR5 soluții de memorie pentru inovația bazată pe date

În comparație cu predecesorul DDR4 care a ieșit pe piață în 2013, Samsung DDR5 are o viteză mult mai mare. Memoria Samsung DDR5 are o viteză de două ori mai mare și o capacitate de patru ori mai mare. Noua memorie are viteze de până la 4.800 Mpbs și, respectiv o capacitate de 512GB, conform Samsung Newsroom.

Această memorie permite rețelelor să gestioneze cantitățile crescânde de date generate de cloud computing, AI și sistemele de conducere autonomă. Spre deosebire de DDR4, Samsung DDR5 încorporează direct un circuit integrat de gestionare a energiei într-un modul de memorie dual în linie. Astfel rezultă o creștere cu 30% a eficienței energetice la nivelul modulului și o sursă de alimentare mai stabilă.

DRAM sau Dynamic random access memory – memorie dinamică cu acces aleatoriu. Conținutul memoriei este volatil, adică informațiile stocate se pierd dacă nu există tensiune de funcționare. Robert Dennard a inventat DRAM în 1966 la IBM.

Centrele de date sunt principalii utilizatori ai noii memorii Samsung DDR5. Acestea pentru a funcționa la întregul lor potențial, au nevoie de memorie de putere redusă și de înaltă performanță, deoarece consumă cantități mari de energie pentru a efectua operațiuni și a menține serverele la rece. Începând cu al treilea trimestru al acestui an, DRAM-urile existente pentru servere vor fi înlocuite în mod constant cu DDR5. Schimbarea ar putea ajuta centrele de date să rămână eficiente din punct de vedere al costurilor.

Trecând dincolo de limitările de performanță ale DRAM-urilor existente, Samsung DDR5 va fi esențial în inovația de conducere bazată pe date în ceea ce privește viteza, capacitatea și respectarea mediului. Pentru a afla mai multe despre cum Samsung DDR5 va actualiza lumea aruncați o privire la videoclipul de mai sus.