Primul încărcător Samsung de 65W USB-PD certificat de TÜV SÜD

509
Primul incarcator Samsung de 65W USB PD certificat de TÜV SÜD
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung oferă în prezent o soluție de încărcare rapidă de 25W pentru majoritatea smartphone-urilor sale. Fie că este vorba de cel mai recent model Samsung Galaxy S21 sau de telefoanele mid-range, Samsung oferă încărcător de 25W. Acum compania este aproape de la lansa un încărcător Samsung de 65W USB-PD, recent certificat de TÜV SÜD.

Aceasta nu este o certificare obligatorie, dar asta nu o face neașteptată. TÜV SÜD și Samsung au fost parteneri activi de aproape patru ani încoace, lucrând la ridicarea nivelului de calitate pentru componentele LED auto moderne. Acum încărcătorul Samsung de 65W USB-PD, cu numărul de model EP-TA865, a fost văzut pe site-ul TÜV SÜD. Informații despre acest încărcător au mai fost în ultimul timp, chiar și fotografii cu încărcătorul au apărut online luna trecută.

Ce dispozitive va alimenta Samsung de 65W USB-PD?

Noul încărcător Samsung de 65W USB-PD acceptă maximum 20V sau 3,25A, conform Universmartphone. Acest lucru înseamnă pur și simplu că va suporta o încărcare rapidă de 65W. La fel ca în cazul ultimelor adaptoare de la Samsung, acesta acceptă cel mai recent standard USB-IF Power Delivery (PD). Această tehnologie funcționează în esență prin gestionarea tensiunilor standard și non-standard în timpul procesului de încărcare în timp real.

Vitezele de încărcare rapide sunt departe de a fi o noutate în lumea smartphone-urilor, iar Samsung nu a fost la fel de pionier în acest segment. Între timp și alți producători de smartphone-uri și laptopuri fost mai înceți în adopta standardele de încărcare rapidă USB-C. Acesta ar putea fi motivul pentru care EP-TA865 nu a fost lansat mai devreme.

TÜV SÜD este o companie germană fondată în 1866. Este o organizație de testare tehnică și oferă o gamă largă de servicii de testare și certificare ca obiectiv principal. În 2008, TÜV SÜD și TÜV Rheinland au vrut să fuzioneze, dar nu s-a întâmplat.

Cu toate acestea, apariția acestei certificări TÜV SÜD face ca lansarea să pară iminentă. Nu ne așteptăm ca noua serie Galaxy S21 să profite de orice lucru dincolo de încărcarea de 25W. Dar veți ajunge să aveți nevoie de un încărcător pentru el, oricum, așa că, dacă aveți deja un laptop capabil cu suport pentru încărcare USB-PD sau intenționați să obțineți unul în viitorul apropiat, EP-TA865 se va adăuga la lista dvs. de opțiuni, probabil până la începutul primăverii.