Samsung depășește Intel la producția de procesoare în 2017

1188

Samsung este noul șef în producția de procesoare și semiconductori. Producătorul coreean va depăși în 2017 firma americană Intel, pentru prima dată într-un an calendaristic complet. Intel a dominat piața din 1993, dar se luptă cu concurența acerbă a gigantului high-tech din Coreea de Sud, Samsung, cu firma Qualcomm și alții producători mai mici de pe piață.

Samsung va fi numărul unu mondial în producția de procesoare în 2017, ne spune o informație dată publicității de IC Insights în 20 noiembrie 2017. IC Insights Inc. este cea mai respectată firmă de cercetare de piață din industria semiconductoarelor sediul în Scottsdale, Arizona, S.U.A.

Lider istoric pe această piață din 1993, Intel a fost întrecut de Samsung în ceea ce privește vânzările începând cu al doilea trimestru din 2017. Firma sud-coreeană și-a consolidat poziția și va termina anul 2017 în vârful clasamentului celor mai mari producători și vânzători de procesoare și semiconductori din lume. Conform previziunilor firmei americane IC Insights, Samsung va deține 15% din cota de piață pentru anul 2017 în ansamblu, cu vânzări de 65,6 miliarde de dolari. Intel este în pierdere de turație și are o cotă de piață de 13,9%, iar veniturile din vânzări sunt estimate la 61 de miliarde de dolari.

Intel plătește tribut procesoarelor pentru dispozitive mobile și apariției de noi actori pe piața semiconductoarelor. În iunie 2017, Apple a trebuit să apeleze la Qualcomm în urma întârzierii în livrarea componentelor, din partea lui Intel.

Se pare că firma americană nu reușește să țină pasul cu Samsung, a cărui venituri cresc cu mare viteză începând cu al doilea trimestru din 2016. De asemenea Intel va trebui să se uite și mai în spate, chiar dacă avansul este în prezent confortabil, pentru că, firma coreeană SK Hynix este în formă de zile mari, obținând un rezultat de 26,2 miliarde de dolari în 2017, cu o creștere spectaculoasă de 75,6% în ultimul an.

SK Hynix Inc. este un furnizor sud-coreean de semiconductori și cipuri de memorie flash. Hynix este cel de-al doilea cel mai mare producător de memorie din lume (după Samsung Electronics) și cea de-a cincea cea mai mare companie de semiconductori din lume. Compania are unități de producție în Coreea, Statele Unite, China și Taiwan.

Dar producătorul american Intel este avertizat și deja a planificat să reacționeze și este hotărât să nu mai acumuleze întârzieri în inovare. Intel a prezentat primul său modem 5G pentru smartphone-urile din 2019 și lucrează având Apple ca partener. Firma lui Tim Cook (Apple) pare să-i favorizeze pe compatrioții săi americani în mai multe domenii. Apple este hotărâtă să scape de Qualcomm pentru iPhone și iPad 2018. Cele două companii au fost în conflict de ani de zile și se ceartă în mod regulat în ceea ce privește brevetele.

SURSĂPhoneAndroid