Samsung a deschis calea pentru 5G, acum este lider în vânzările globale

493
Samsung a deschis calea pentru 5G acum este lider in vanzarile globale
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Conform unui studiu de piață făcut în octombrie 2020 de Strategy Analytics, Samsung Galaxy S20+ 5G a fost cel mai bine vândut dispozitiv 5G în funcție de venituri în prima jumătate a anului 2020, reprezentând 9% din veniturile globale. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G a fost al doilea, reprezentând 8% din veniturile globale. Pe locul treia fost Galaxy S20 5G, reprezentând 5% în aceeași perioadă. Împreună, trio-ul Galaxy S20 au fost cele mai bine vândute smartphone-uri 5G din lume, reprezentând 22% din veniturile globale.

Pe lângă smartphone-uri de top, Samsung a lansat și alte dispozitive noi și soluții de rețea pentru a aduce 5G mai multor oameni din întreaga lume. În ultimii doi ani, Samsung a introdus un portofoliu complet de telefoane Galaxy 5G. A lansat de la dispozitive mid-range precum Galaxy A51 5G, până la smartphone-uri incredibile precum Galaxy Z Fold 2. Samsung a lansat, de asemenea, PC-uri și tablete cu capacitate 5G. În plus, Samsung a colaborat îndeaproape cu principalii operatori de telefonie mobilă din întreaga lume pentru a avansa 5G printr-o gamă largă de soluții de rețea, inclusiv instrumente RAN 5G, Core și Network Automation.

Samsung – un pionier și lider în dezvoltarea 5G

Samsung s-a impus ca lider în spațiul 5G și a jucat un rol cheie în dezvoltarea 5G în întreaga lume”. A declarat Neil Mawston, director executiv la Strategy Analytics. „Livrările globale de smartphone-uri 5G vor depăși 660 de milioane de dispozitive până la sfârșitul anului viitor. Credem că Samsung va continua să joace un rol semnificativ în dezvoltarea rețelei mobile de nouă generație”.

Succesul este o dovadă a viziunii de pionierat Samsung pentru 5G, care a început cu peste un deceniu în urmă. De mai bine de 10 ani, Samsung a pus bazele 5G investind în crearea de inovații semnificative în acest domeniu. De la cip-seturi la soluții și dispozitive de rețea, Samsung a dezvoltat componentele esențiale 5G încă de la începuturile tehnologiei.

mmWave – este banda spectrului cu lungimi de undă cuprinse între 10 milimetri (30 GHz) și 1 milimetru (300 GHz). Este, de asemenea, cunoscut ca banda de frecvență extrem de înaltă (EHF) de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.

Cele mai importante echipe Samsung R&D, precum și colaborările cu grupuri de standardizare și operatori, au permis tehnologiei să ofere viteze mai mari de date și lățime de bandă mai mare promisă de 5G. Disponibilitatea 5G și performanța rețelei, inclusiv, dar fără a se limita la viteze de descărcare și streaming, pot varia în funcție de piață, rețea și / sau furnizorul de conținut și alți factori. În 2009, a început cercetarea tehnologiei mmWave cu frecvență ultra-înaltă. Până în 2013, a atins viteze de peste 1 Gbps în teste și un an mai târziu, și-a doborât propriul record utilizând mmWave pentru a ajunge la 7,5 Gbps. Din 2018 soluțiile de rețea 5G Samsung au jucat un rol cheie în lansările 5G din Japonia, Coreea și SUA.

Un bogat portofoliu de dispozitive 5G lansate pe piață

Pentru a se asigura că utilizatorii beneficiază de cea mai bună experiență 5G, Samsung a colaborat cu mai mulți parteneri. Firmele IT și operatorii de telefonie mobilă au jucat un rol important în promovarea tehnologii 5G. Mai mult, portofoliul companiei de soluții de rețea 5G include cele mai avansate soluții de rețea 5G.

Dincolo de soluțiile de rețea, Samsung a lansat primul smartphone și prima tabletă 5G din lume în 2019. Este vorba despre Galaxy S10 5G și Galaxy Tab S6 5G. În ultimii 2 ani, Samsung a continuat să-și îmbunătățească experiența 5G prin conexiuni inteligente și performanțe optime pe dispozitivele Galaxy.

Parteneriatele cu Xbox, de exemplu, oferă membrilor Xbox Game Pass Ultimate grafică de calitate pentru consolă și acces la titlurile lor preferate din mers prin intermediul jocurilor cloud (Beta) cu dispozitive precum Galaxy Note 20. Optimizările pentru Google Duo au asigurat că chat-urile video de înaltă calitate conectează oamenii la familie, prieteni și colegi. Împreună cu diferiți parteneri din industrie, Samsung a ajutat și întreprinderile să valorifice adevăratul potențial al 5G în rețelele private. A colaborat cu liderii din domeniul cloud public pentru a simplifica implementarea rețelelor private 5G, pentru ca întreprinderile să aducă soluții inteligente în fabrici și birouri.

Aceste inovații sunt disponibile pe portofoliul complet de dispozitive 5G de la Samsung. Acesta include dispozitive mid-range accesibile din seria Galaxy A; laptopuri precum Galaxy Book Flex; tablete de ultimă generație precum Galaxy Tab S7 / Galaxy S7+ și multe altele. Dar acesta este doar începutul planurilor Samsung pentru 5G.

Punerea 5G la dispoziția mai multor persoane

Samsung își propune să ofere conectivitate de ultimă generație mai multor oameni pe mai multe piețe. O parte a acestui plan este lansarea mai multor opțiuni și introducerea conectivității 5G într-o gamă largă de dispozitive entry-level. Un alt element cheie este extinderea amprentei rețelei Samsung 5G pe tot globul. În acest fel Samsung vrea să ofere experiențe captivante 5G mai multor clienți și piețe din întreaga lume.

Scopul nostru a fost întotdeauna să punem puterea 5G în cât mai multe mâini posibil”. A declarat Won-Joon Choi, șeful echipei de cercetare și dezvoltare a produselor la Mobile Communications Business, Samsung, conform Samsung Newsroom. „Succesul dispozitivelor Galaxy 5G este dovada faptului că Samsung oferă utilizatorilor una dintre cele mai bune experiențe 5G. Vom continua să facem acest lucru dezvoltând o gamă mai largă de dispozitive Galaxy 5G la o varietate de prețuri”.

Pe lângă extinderea portofoliului său, Samsung face descoperiri inovatoare pentru a face experiența 5G și mai bună. Anul acesta, Samsung a introdus puterea virtualizării rețelei, aducând pe piață 5G RAN (vRAN) complet virtualizat. Oferă astfel operatorilor mobili rețele 5G flexibile, scalabile și eficiente din punct de vedere al costurilor, cu performanțe superioare. De asemenea, a lansat Link Cell, o soluție de interior 5G care permite operatorilor să ofere utilizatorilor experiențe 5G îmbunătățite.

Samsung colaborează cu diverse organizații pentru a dezvolta standarde pentru 5G. Acestea vor contribui la modelarea viitorului tehnologiei, de la IoT industrial (IIoT) la viteze mai mari de transfer de date și securitate îmbunătățită.

Odată cu succesul seriei Galaxy S20, Samsung continuă să joace un rol important în rafinarea tehnologiei 5G. Compania va facilita în continuare accesul la o gamă mai largă de dispozitive, inclusiv smartphone-uri 5G independente. Viitorul 5G pare mai promițător ca niciodată.