Samsung Link Cell – o celulă 5G pentru utilizare în clădiri

509

Samsung Electronics a prezentat o nouă celulă mică integrată de 5G mmWave pentru uz interior. Aceasta este parte a suitei complete de produse 5G pentru interior, Samsung Link Cell, pentru o utilizare a rețelei 5G în interiorul clădirilor. Rețeaua Verizon 5G Ultra Wideband va fi prima care va folosi noua celulă mică Samsung Link Cell.

Noua celulă de interior 5G de la Samsung Link Cell va ajuta la oferirea de experiențe 5G perfecte și îmbunătățite utilizatorilor din mediul interior. Oferă aplicații alimentate cu 5G în cadrul întreprinderilor, inclusiv facilități de producție sau distribuție, birouri corporative și locuri de divertisment sau publice (cum ar fi centre comerciale, stadioane sau hoteluri). Link Cell este printre primele produse comerciale disponibile la nivel global care oferă operatorilor fără fir o celulă mică de interior mmWave.

Link Cell: putere 5G de mare viteză pentru medii interioare

Samsung Link Cell oferă operatorilor fără fir o modalitate de a extinde serviciul 5G – cu o capacitate mare de producție și latență redusă – în companii și locații interne. Este, de asemenea, o componentă importantă pentru viitoarele rețele private 5G din întreprinderi. Va fi esențială în producție, asistență medicală, comerțul cu amănuntul și depozite.

Prima versiune a Link Cell de la Samsung va suporta 28 GHz. În același timp are capacitatea de a combina patru lățimi de bandă cu frecvența de 100 MHz. Astfel oferă viteze de descărcare de mare capacitate și ultra-rapide. Mai mult, reunește un radio, o antenă și o unitate digitală într-o cutie compactă de dimensiuni reduse.

RF (Radio frequency) – frecvențele radio sunt utilizate în dispozitive de comunicații, cum ar fi emițătoare, receptoare, computere, televizoare și telefoane mobile. Frecvențele radio sunt situate între 3 hertz (Hz) și 300 gigahertz (GHz).

Samsung Link Cell se poate instala rapid și ușor în interior; poate fi amplasat discret pe pereți sau tavan, similar cu un punct de acces Wi-Fi; reduce în același timp zgomotul prin răcirea prin convecție fără ventilator. Conceput să se autoorganizeze, Link Cell se va regla pentru performanțe RF (Radio frequency) optime, permițând aplicațiilor mobile să funcționeze fără probleme. Când aplicațiile trec de la o rețea 5G din exterior la rețeaua exterioară poate menține la înalt nivel continuitatea comunicațiilor. Link Cell este disponibil la cumpărare pentru operatorii wireless pentru a fi folosit în lansări comerciale.

Jaeho Jeon, vicepreședinte executiv și șef de cercetare și dezvoltare, afaceri rețele la Samsung Electronics a declarat. „Link Cell este una dintre primele celule mici comerciale 5G mmWave de interior. Va permite operatorilor fără fir și întreprinderilor să aducă servicii 5G în diferite birouri, facilități și locații”.

Un portofoliu complet de produse 5G pentru interior: Samsung Link Solutions

Noul portofoliu Samsung Link oferă mai multe soluții pentru a ajuta companiile să răspundă nevoilor de servicii de interior 5G. Pe lângă Link Cell, Samsung va oferi soluții care să susțină alte nevoi și spectre de interior. Link Hub și Link HubPro oferă suport pentru bandă mică și medie operatorilor și întreprinderilor.

Link Hub este proiectat pentru locații cu sisteme de antenă existente. Oferă servicii 5G de bandă joasă și medie pe o infrastructură existentă în clădire. Link HubPro este un sistem de antenă activ, care include un hub și sisteme interioare pentru întreprinderi mijlocii până la mari, cu suport pentru diverse opțiuni de spectru. Link Hub și Link HubPro vor fi lansate comercial în trimestrul unu 2021.

Samsung este un pionier în furnizarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, inclusiv cipset-uri, radio și tehnologii de rețea de bază. Compania a sprijinit serviciile comerciale 5G pe piețele de top, inclusiv Coreea și SUA. Aici se află majoritatea abonaților la nivel mondial 5G. Samsung este implicată și în extinderea 5G în Japonia. În plus, compania își extinde rapid amprenta globală pe noi piețe, cum ar fi Canada și Noua Zeelandă.