Samsung deține 50.804 brevete în SUA, 39,5% din totalul brevetelor sale

795

Samsung este în permanentă căutare de noutăți tehnologice, noutăți ce au adus gigantul high-tec în fruntea mai multor domenii la nivel mondial. Samsung are astfel aprobate peste 50.000 de brevete în Statele Unite. Este locul unde companiile de top din lume se luptă cu înverșunare pentru a obține brevete.

Am anunțat recent că firma are 128.700 de brevete în întreaga lume la sfârșitul anului 2018. Acest lucru reprezintă o creștere de 7,9% față de anul trecut”, a declarat un oficial Samsung. „Pe țări, Samsung deține cel mai mare număr de brevete în SUA cu 50.804, ceea ce reprezintă 39,5% din totalul brevetelor„.

Este prima dată când compania sud-coreeană a primit mai mult de 50.000 de brevete în SUA de când a depus prima cerere de brevet de invenție în 1984. Samsung a declarat că s-a concentrat pe primirea de brevete în SUA pentru a putea răspunde în mod eficient la posibile conflicte de interese. Gigantul high-tech are depuse și foarte multe brevete de Inteligență Artificială AI.

Samsung a investit în cercetare peste 16,5 miliarde de dolari

Tehnologiile brevetate sunt în mare parte pentru telefoane inteligente, televizoare inteligente, integrarea pe scară largă a sistemelor de memorie și de sistem și tehnologiile ce vor fi utilizate pentru produsele strategice ale companiei„. A declarat gigantul tehnic coreean în raportul său trimestrial, conform ziarului sud-coreean KoreaTimes.

Numărul de subvenții pentru brevete a fost considerat un indice care arată cât de bine funcționează compania. Samsung a lucrat în permanență în cercetare și în acest fel a obținut un număr așa de mare de brevete.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Proprietarul brevetului are dreptul să interzică altor persoane să folosească invenția. Mai mult de 2 milioane de brevete sunt acordate în întreaga lume în fiecare an. Veneția acorda brevete fabricanților de sticlă încă din anul 1420!

Samsung a investit în cercetare și dezvoltare peste 16,5 miliarde dolari în 2018 și a primit 2.055 de brevete în Coreea și 6.062 în Statele Unite„. A declarat același oficial Samsung. Din brevetele totale ale firmei cele înregistrate în SUA au cea mai mare pondere. Urmează Europa cu 25.669, Coreea cu 23.203, China cu 11.709 și Japonia cu 7.170. Samsung și-a consolidat brevetele de design în smartphone-uri și televizoare cu LED-uri. 517 din totalul brevetelor primite în SUA în 2018 fiind legate de proiectarea produselor.

Eforturile Samsung de a-și intensifica capacitățile de cercetare și dezvoltare pot fi văzute în familiile active de brevete. O familie de brevete se referă la întregul set de brevete care acoperă aceeași invenție în una sau mai multe țări. Samsung are cel mai mare număr de familii active de brevete din lume cu 61.608 în 2018. Este urmată de Canon cu 34.905 și IBM cu 34.376, potrivit datelor firmei americane de cercetare de piață IFI.