Samsung și Deutsche Telekom vor dezvolta un smartphone 5G ecologic

288
Samsung si Deutsche Telekom vor dezvolta un smartphone 5G ecologic
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics Co. a semnat un parteneriat cu gigantul german din domeniul telecomunicațiilor Deutsche Telekom AG. Cele două companii de prim rang din lume vor colabora pentru a dezvolta un smartphone 5G ecologic, au declarat oficialii Samsung. Este primul parteneriat de acest fel din lume, iar Samsung și Deutsche Telekom vor să dea un semnal pentru sustenabilitate.

Parteneriatul strategic al celor doi giganți mondiali pentru sustenabilitate a fost semnat în cadrul Mobile World Congress 2021, potrivit oficialilor. Acordul include colaborarea în dezvoltarea unui „smartphone verde” ușor de reparat și echipat cu o baterie detașabilă. Se așteaptă să fie lansat până la sfârșitul anului 2022.

Samsung și Deutsche Telekom colaborează pentru un telefon verde

Cele două părți au convenit, de asemenea, să își unească forțele pentru a extinde perioadele de utilizare a smartphone-urilor. Vor lansa un program extins de reciclare pentru telefoanele mobile în luna octombrie din acest an. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a derulat deja un astfel de program cu Deutsche Telekom în Germania și Polonia. În aceste țări Samsung cele două companii au cumpărat telefoane uzate Samsung și le-au renovat.

Cele două companii au declarat că dezvoltă și un program pentru a compensa costurile suportate de reciclarea dispozitivelor mobile. Printre altele acest program poate include o sumă din prețul de vânzare care va fi direcționată către organizațiile neguvernamentale care activează în domeniul protecției mediului, atunci când un telefon verde este vândut.

Telefonul fost inventat de Antonio Meucci în 1854. Acesta nu și-a oficializat brevetul din cauza dificultăților financiare. La 11 iunie 2002, Congresul SUA a adoptat rezoluția 269, care recunoaște că adevăratul inventator al telefonului a fost Antonio Meucci.

Samsung și Deutsche Telekom cred că inovația și sustenabilitatea nu se exclud reciproc. Împreună, vom promova modele de afaceri mai durabile pentru întreaga industrie TIC„. A declarat Stephanie Choi, șefa de marketing la compania de comunicații mobile Samsung, conform The Korea Herald.