Va fi sau nu Samsung DeX ca funcție implicită pe tablete?

62
Va fi sau nu Samsung DeX ca functie implicita pe tablete
Sursa foto: Andrew Myrick / Android Central

În materie de tablete și dispozitive pliabile Samsung oferă cea mai bună experiență. Interfața Samsung One UI Samsung dă în sfârșit roade foarte mari dacă ne gândim comparativ cum era TouchWiz. Și în timp ce compania continuă să îmbunătățească software-ul, Samsung DeX rămâne un punct cheie de vânzare pentru cei care își doresc un dispozitiv cu adevărat „all-in-one”.

Samsung DeX este de cele mai multe ori pe plan secund sau terț, deoarece aproape niciodată nu este menționat când este lansat un nou dispozitiv emblematic. Cu toate acestea, mai multe modificări și îmbunătățiri sunt efectuate în mod regulat de Samsung pentru a vă permite să vă transformați dispozitivul într-un computer portabil. Potrivit AndroidCentral, deci sunt toate motivele pentru care Samsung DeX ar trebui să fie implicit pe tabletele Samsung.

Cea mai recentă revizuire a Samsung DeX venit odată cu lansarea interfeței Samsung One UI 6. Atunci gigantul coreean a interfața „New DeX”. În loc să fie prevăzut cu un ecran de pornire și o interfață complet diferite, New DeX se simte practic ca o versiune super-încărcată a ceea ce obțineți din cutie pe tabletele Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.

Samsung DeX merge înainte cu Samsung “New DeX”

S-ar putea chiar să vă fie greu să observați că utilizați chiar „New DeX”. Când este activat, ecranul de pornire rămâne același, inclusiv aspectul aplicației și orice widgeturi pe care le-ați fi adăugat. Dar, de îndată ce deschideți o aplicație, veți observa imediat ceva diferit. În loc ca aplicația să vă ocupe întregul ecran, așa cum a făcut înainte, se deschide într-o fereastră de aplicație.

Acest lucru este grozav pentru cei care doresc să deschidă mai multe aplicații în același timp, fără a se confrunta cu supărările ecranului divizat. Încă aveți acces la aceste capacități, dar, în esență, vi se oferă mult mai multă flexibilitate decât experiența tradițională Android. Bara de activități rămâne, de asemenea, persistentă, dar chiar și notificările și comutarile pentru Setări rapide sunt disponibile doar glisând în jos.

Inițial, sistemul de operare Android nu a fost conceput pentru piața smartphone-urilor. A fost de fapt dezvoltat ca o platformă software pentru camere digitale. Primul smartphone lansat cu Android OS a fost HTC Dream lansat în 2008.


Sperăm că Samsung va introduce „New DeX” ca interfață implicită pe noile tablete și poate chiar pliabile. Bineînțeles că ne gândim la seria Galaxy Tab S10 și la Galaxy Z Fold 6. „New DeX” combină tot ce este mai bun din ambele lumi, oferindu-ne posibilitatea de a folosi widget-uri pe ecranul de pornire, facilitând în același timp deschiderea mai multor aplicații în propriile ferestre separate. Apoi, Samsung poate renunța la denumirile „Nou” și „Clasic”, oferindu în același timp acces la ambele.

Nu știm dacă Samsung va face acest lucru. Probabil că Samsung va sfârși prin a renunța la DeX pe care toți am ajuns să-l cunoaștem și îl iubim de-a lungul anilor. „New DeX” va deveni doar „DeX”, în timp ce experiența de lansare a aplicațiile posibil să rămână neschimbată.