Samsung DeX rulează acum ca o aplicație Windows și Mac OS

1222
Sursa Foto: AndroidPolice.com

Cu Samsung DeX se poate transforma telefonul sau tableta într-un computer real. La început, sistemul a necesitat să vă conectați dispozitivul la un dock, dar de atunci a evoluat și nu mai este nevoie de această cerință.

Acum funcționează direct atunci când este conectat la un monitor cu un simplu cablu USB-C la HDMI. Cu Samsung Galaxy Note 10, Samsung DeX acceptă acum un nou mod care se află în sistemul dvs. de operare. Astfel funcțiile telefonului și computerului se află pe același ecran, conform AndroidPolice. Noua caracteristică este completată de modul independent al Samsung DeX și funcționează atât cu Windows cât și Mac OS. Interfața rămâne aceeași ca în versiunile anterioare DeX, dar acum rulează ca o aplicație pe computerul personal. Astfel vă permite să interacționați cu software-ul telefonului, să răspundeți la apeluri și să trimiteți mesaje alături de aplicațiile computerului. Veți putea, de asemenea, să mutați și să salvați fișierele din fereastra DeX către computer, ușurând partajarea documentelor mari de la un dispozitiv la altul.

Posibil în viitor Samsung DeX cu o conexiune wireless

Samsung DeX este diferit de funcția Link to Windows care vine cu Samsung Galaxy Note 10. Acesta din urmă vă permite să interacționați cu notificările și mesajele de pe computerul dvs., fără a oglindi complet aplicațiile telefonului pe computer. Spre deosebire Link to Windows, Samsung DeX necesită încă o conexiune USB-C între telefon și computer, dar sperăm că Samsung ar putea trece în viitor pe un mod wireless.

Samsung DeX vă va solicita să descărcați o aplicație separată pe computer dacă doriți să o rulați în sistemul dvs. de operare tradițional. Din păcate, funcția nu este disponibilă cu seria Samsung Galaxy S10. Sperăm că Samsung își va actualiza dispozitivele anterioare pentru a activa această funcționalitate. Majoritatea telefoanelor anterioare au specificații similare cu Note 10 și ar trebui să fie capabile să o susțină.

Mac OS este un nume de marcă pe care Apple îl folosește pentru sistemele de operare ale computerului propriu Macintosh. Din 1998, „Macintosh” a fost prescurtat oficial la „Mac”. Termenul este derivat de la Mac Intosh Operating System – un termen care nu a fost utilizat niciodată.

Samsung DeX pentru PC funcționează pe Windows 7, 8, 9, 10 și versiuni de Mac OS mai mari de 10.13. Interfața DeX cu browserul deschide pe ecran patru pictograme care arată modalități diferite de a naviga pe web în modul DeX: Google, Google Chrome, Samsung Internet și YouTube. Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Adobe Photoshop Lightroom și Adobe Photoshop Sketch necesită o descărcare pentru utilizare. MS Office solicită utilizatorilor să achiziționeze licențe.