Samsung DeX: suportul pentru Windows 7 și pentru Mac se încheie anul viitor

523
Samsung DeX suportul pe Windows 7 si pe Mac se incheie anul viitor
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung DeX este una dintre cele mai avansate funcții ale software-ului dezvoltat de compania coreeană. Samsung DeX poate să facă din smartphone un dispozitiv capabil să-și extindă potențialul într-un mediu desktop conceput special pentru o utilizare mai extinsă. Dacă este posibil să te gândești să faci totul cu smartphone-ul, meritul se datorează și unor soluții precum funcția DeX.

De-a lungul timpului, însă, această caracteristică a devenit din ce în ce mai intuitivă și mai ușor de utilizat. Pentru a conecta telefonul la computer, înainte era nevoie de un dock special, în timp ce acum cablul USB-C sau nici măcar acesta nu mai este suficient, profitând a conexiunii wireless la monitoarele compatibile.

Samsung DeX fără suport pentru Windows 7 și Mac din 2022

Pe scurt, Samsung Dex este în continuă evoluție. Dar ultima piesă din acest mozaic va fi pentru prima dată un pas înapoi, o contracție față de starea actuală. Fără prea mult tam-tam, Samsung a inclus pe pagina dedicată a site-ului său o notă prin care informează că, începând din ianuarie 2022, suportul pentru DeX pentru Windows 7 și pentru Mac va fi întrerupt.

Acest lucru nu înseamnă că cei care folosesc DeX pe Mac nu pot face acest lucru începând cu anul viitor. Aplicația va continua, de fapt, să funcționeze, dar nu va mai fi actualizată, conform HDBlog. Prin urmare, utilizatorii vor trebui să se descurce fără mai multe caracteristici care vor fi introduse în viitor. Dar în acest fel își va pierde treptat compatibilitatea atât cu dispozitivele care suportă astăzi Samsung Dex, cât și cele viitoare.

Mac OS (Mac) este un nume pe care Apple îl folosește pentru sistemele de operare ale computerului propriu Macintosh. Din 1998, „Macintosh” a fost prescurtat oficial la „Mac”. Termenul este derivat de la Mac Intosh Operating System.

În prezent este dificil de cuantificat cum și când are loc acest scenariu, dar încetarea sprijinului se conturează la orizont. Samsung, însă, nu a dezvăluit motivele din spatele acestei alegeri. Cel mai este probabil că audiența utilizatorilor DeX pe Mac (precum și pe Windows 7) este tot mai mică astfel facă relația dintre costuri și beneficii este nefavorabilă.