Samsung are un nou display AMOLED de 1.200 PPI pentru VR

1437
În timp ce Samsung Electronics nu a spus nimic despre un dispozitiv Gear VR independent, care ar funcționa cu un display încorporat, în loc să folosească ecranul unui smartphone, compania sud-coreeană a fost cu siguranță foarte activă în a face ecrane AMOLED pentru realitatea virtuală. La SID 2018, săptămâna trecută, Samsung a prezentat cel mai nou afișaj pentru realitatea virtuală VR, foarte dens: un panou de 2,43 inch cu o rezoluție de 3.840 × 2.160 pixeli, ceea ce înseamnă o densitate a pixelilor de 1.200 PPI. Samsung a prezentat trei panouri diferite de afișaje la SID – Society for Information Display, manifestare care a avut loc între 20 și 25 mai 2018 la Los Angeles Convention Center. Celelalte două au fost panouri de 3,5 inch cu o rezoluție 1.440 × 1.600 echivalentul densităților de pixeli de 616 PPI și un afișaj de 3,2 inch cu o rezoluție de 1.824 × 1.824 pixeli, echivalentul densităților de pixeli de 806 PPI (pixeli pe inch). Văzând panourile prezentate de Samsung la SID în Statele Unite, ne punem firesc întrebarea dacă gigantul high-tech Samsung lucrează la căști autonome de realitate virtuală cu ecran încorporat, în diferite game de prețuri. Este vorba doar de speculații din partea noastră în acest moment, iar compania sud-coreeană este posibil să fi făcut pur și simplu o demonstrație privind capacitățile extraordinare ale tehnologiei sale de afișare. În timp ce Samsung Gear VR sau Galaxy VR (marcă recent patentată de Samsung) depind de un smartphone sau de o tabletă, căștile VR cu specificații și prețuri diferite ar fi o modalitate frumoasă de a face lucrurile să meargă spre un set cu cască separat cu un ecran inclus. Printre căștile de realitate virtuală, Samsung Gear VR este una dintre cele mai renumite. Samsung deținea în 2016 o cotă de piață de aproape 72% din realitatea virtuală mobilă.

Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Trebuie să recunoaștem că acest lucru, o cască VR cu ecran inclus și o asemenea densitate a pixelilor, ar fi lovitură pentru Samsung. Dar, revenim din nou, acest lucru ar putea fi doar o modalitate a companiei Samsung de a arăta avansurile sale în afișaje VR, deși acest display de 1.200 PPI pare să fi atins această densitate prin reducerea dimensiunii afișajului în timp ce a crescut rezoluția. Vom vedea evoluția lucrurilor, Samsung a prezentat trei tipuri de afișaje, este totuși posibil ca acestea să ajungă pe piață.
SURSĂSamMobile