Samsung Display acuză doi cercetători de spionaj în beneficiul Chinei

599
Sursa Foto: via universmartphone.com

Doi cercetători de la Samsung Display și un oficial, partener extern, au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci procurorii sud-coreeni i-au acuzat de spionaj corporativ de care a beneficiat China. Actul de spionaj provocat daune de milioane de dolari pentru conglomeratul din Seul. Identitățile bărbaților, în vârstă de 46 și 37 de ani, nu au fost dezvăluite, autoritățile confirmând doar funcțiile deținute la compania Samsung Display.

Cealaltă parte arestată este directorul unui producător de echipamente de afișaj din China, care în trecut a colaborat cu Samsung. Rolul complet al celor implicați în această acțiune nu este foarte clar. Cei doi ingineri ai Samsung Display sunt acuzați doar de eșecul de a proteja furtul de tehnologie sensibilă. Acest lucru presupune că au mai fost și alte persoane din Samsung Display implicate. Se pare că acestea au avut un rol minor față de cei doi arestați.

Presa din Coreea scrie că este vorba despre o tehnologie nouă în care Samsung a investit enorm în ultimii ani. Este o nouă tehnologie pentru producerea de ecrane OLED. Mai precis, procurorii coreeni susțin că cei doi cercetători au vândut specificațiile procesului tehnologic experimentat de Samsung Display în a doua jumătate a anului trecut. Conform Universmartphone, mai mulți oficiali de rang înalt ai filialei companiei chineze, nu este specificat numele, sunt cercetați.

Tehnologia furată reduce costurile de producție TV OLED cu până la 20%

Noua tehnologie de fabricație pentru OLED ar face ca un televizor modern să fie cu până la 20% mai ieftin în comparație cu așa-numitul proces WOLED utilizat în prezent. În mod firesc, economiile enorme în privința costului au fost în joc aici.

WOLED – White OLED este un panou de afișare OLED care emite lumină albă. Într-un televizor WOLED, lumina albă este trimisă prin filtre de culoare similare televizoarelor LCD. În schimb, RGB cu emisie directă, care este utilizat în smartphone-uri, emite direct roșu, verde și albastru.

Samsung, la rândul său, prin Samsung Display a investit echivalentul a 8,5 milioane dolari – în ultimii trei ani în dezvoltarea acestei tehnologii. Fabricarea în masă și în premieră a televizoarelor cu astfel de ecrane OLED ar fi făcut-o pe Samsung Display și mai competitivă pe piață. Cercetări privind această tehnologie –  tehnici de imprimare cu jet de cerneală în operațiunile de producție OLED – sunt efectuate și în Japonia, China și Taiwan.

Nu este prima dată când Samsung și alte companii din Coreea de Sud se confruntă cu furturi de tehnologie OLED. În urmă cu aproximativ doi ani Coreea de Sud a condamnat 11 persoane pentru o problemă similară.