Acasă Stiri Samsung este imbatabil în domeniul televizoarelor: lider și în Q2 2020

Samsung este imbatabil în domeniul televizoarelor: lider și în Q2 2020

Samsung este un adevărat izvor de noi tehnologii mobile, dar și în domeniul televizoarelor. La sfârșitul săptămânii trecute consultanții din lanțul de aprovizionare digitală DSCC au lansat cel mai recent studiu trimestrial de piață privind vânzările de televizoare. Samsung este și pe trimestrul doi din 2020 acolo unde ne-am obișnuit: pe primul loc!

Recentul studiu de piață al Display Supply Chain Consultants (DSCC) a dezvăluit că veniturile din acest domeniu au scăzut față de anul trecut. Chiar dacă s-a înregistrat o creștere a volumului vânzărilor, prețurile au scăzut. Și în aceste condiții Samsung și-a menținut locul unu mondial printre producătorii de televizoare.

Vânzările de televizoare OLED Samsung au crescut cu 52%

DSCC a mai spus în acest studiu de piață că „se estimează că veniturile din televizoarele avansate vor crește până până la 22 de miliarde de dolari în 2025”. DSCC definește televizorul avansat ca o serie de tehnologii TV de ultimă generație, inclusiv WOLED, QD Display, QDEF, Dual Cell LCD și MiniLED, televizoare cu rezoluții 4K și 8K. Este pentru prima dată când DSCC include aici televizoare OLED MicroLED și rulabile, conform NationalInterest.

DSSC a analizat, de asemenea, creșterea trimestrială și creșterea de la an la an din domeniu. „Livrările televizoarelor avansate în Q2 2020 au stagnat relativ ca vânzări trimestriale și au crescut cu 12% anual la 2,2 milioane de unități”. Televizoarele cu diagonalele mai mari au înregistrat vânzări mai mari, televizoarele de 75 inch (190,5 centimetri) au fost în creștere cu 29%. Televizoare OLED cu diagonala de 77 inch au avut vânzări în creștere cu 100% față de anul trecut.

QDEF – Quantum Dot Enhancement Film, este o componentă de film optic pentru LCD-urile LED. QDEF permite LCD-urilor retroiluminate cu LED-uri să fie mai strălucitoare și mai colorate. A fost inventată de Nanosys este o companie de nanotehnologie din Palo Alto, SUA.

Televizoarele QDEF mai mici (sub 49 inch) au fost introduse în 2019. Vânzările acestora au crescut rapid din punct de vedere al livrărilor, cu 111% față de trimestrul doi din 2019. Livrările Samsung ale produselor din această categorie au crescut cu 52% față de anul trecut, în timp ce livrările OLED de la LG, Sony și Panasonic au înregistrat și ele creșteri. În ceea ce privește cota de venituri Samsung a ocupat primul loc, urmat de LG, apoi de Sony.

Gigantul tech locul unu și în Statele Unite și Canada

În vânzările la nivel mondial din aceste televizoare, Samsung are peste 75% din televizoarele vândute la cele cu diagonala de 75 inch. În ceea ce privește categoria OLED de 77 inch și mai mari, cota Samsung a fost de 77%. Au urmat LG Electronics cu (10%) și Sony (7%).

În America de Nord, Samsung rămâne tot numărul unu. Locul doi este ocupat tot de o companie sud-coreeană: LG Electronics. Vizio, o companie americană, a fost pe locul trei cu linia sa TV Quantum.

Studiul realizat de DSCC a privit, de asemenea și televizoarele 8K. „Domeniul 8K va fi dominat de tehnologiile LCD TV în etapele sale inițiale. Când Samsung va introduce noile televizoare QD OLED, ne așteptăm ca această tehnologie să domine rapid cota pentru televizoarele 8K. Până în anul 2023 acestea vor ajunge la o cotă de piață de 50%„. A spus DSCC. „Nu ne așteptăm ca televizoarele QD OLED să fie mai accesibile în 8K. Cel puțin inițial vor fi volume foarte mici ale acestei noi tehnologii”.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...