Samsung Display are în lucru un nou tip de ecran OLED pentru Apple

422
Samsung Display are în lucru un nou tip de ecran OLED pentru Apple
Sursa Foto: via SamMobiele.com

Este cunoscut faptul că Apple este unul dintre cei mai mari clienți ai Samsung Display. Produsele subsidiarei Samsung Electronics pot fi găsite în foarte multe iPhone-uri de ultimă generație și unele iPad-uri. Acum, Samsung Display dezvoltă un tip complet nou de ecran OLED pentru Apple.

Noua tehnologie OLED de la Samsung va fi găsită pe multe produse Apple viitoare, conform presei sud-coreene, citată de SamMobile. Se spune că noile ecrane Samsung OLED folosesc două straturi de emisie, în loc de unul. Acest lucru are ca rezultat o luminozitate aproape dublă și o durată de viață de patru ori mai mare a panourilor menționate. Costurile asociate cu producția vor crește cu siguranță, dar asta nu ar trebui să deranjeze prea mult compania Apple.

Noi ecrane OLED produse de Samsung Display pentru Apple

Noile ecrane OLED T1 tandem cu două stive vor alimenta iPad-uri, iMac-uri și MacBook-uri începând cu 2024 – 2025. Informația mai menționează, de asemenea, un caz de utilizare „auto”, sugerând că ar putea fi utilizat în vehicule autonome. Cu toate acestea, producția în masă a panourilor OLED tandem (poreclit T de Samsung) nu va începe până în 2023.

De asemenea, este de remarcat că primul produs care va folosi noul ecran OLED T1 va fi unul Samsung. Asta înseamnă că l-am putea vedea în acțiune cu un viitor smartphone și tabletă Samsung Galaxy S. Nu știm dacă va fi pe viitoarele Galaxy Z Fold 4 sau Galaxy Z Flip 4 ce vor fi lansate în toamnă. Noul ecran OLED T1 ar putea fi implementat și în seria Galaxy S23 de anul viitor. Momentan Samsung nu a dat explicații.

OLED (prescurtare din engleză de la organic light-emitting diode). Steven Van Slyke de la Eastman Kodak a construit primul dispozitiv OLED practic în 1987. Sony XEL-1, lansat în 2007, a fost primul televizor cu ecran OLED.

Acest lucru îi permite companiei Samsung să testeze apele înainte de a se angaja în comenzi vrac pentru Apple. Concurenți precum BOE Display și LG Display au pierdut comenzile Apple din cauza calității ecranelor, iar Samsung vrea să evite acest lucru. Faptul că Apple apelează iarăși la Samsung este o garanție a lucrului bine făcut de Samsung Display.

Cel puțin pentru viitorul previzibil, toate produsele Samsung și Apple vor rămâne cu panoul tradițional OLED cu o singură stivă, cel puțin până când Samsung rezolvă problemele asociate cu fabricarea și designul OLED T1. Una dintre principalele provocări cu două straturi de emisie este acuratețea culorilor, care este unul dintre punctele cheie de vânzare ale unui panou OLED.