Samsung Galaxy Z Fold 4: ce caracteristici vrem pe viitorul Fold

511
Samsung Galaxy Z Fold 4
Sursa Foto: Nick Sutrich / Android Central

Dintre toate telefoanele care au apărut în 2021, Samsung Galaxy Z Fold 3 a fost preferat de foarte mulți utilizatori. A avut designul lui Galaxy Z Fold 2 și a primit rezistență la apă, suport S Pen, protectoare de ecran încorporate mai bune și un afișaj exterior mai bun, cu o rată de reîmprospătare mai mare. Dar pliabilele sunt încă un concept destul de nou și, ca atare, există o mulțime de lucruri de îmbunătățit. În acest sens, după un Fold 3 mult mai bun, visăm deja la Samsung Galaxy Z Fold 4.

În mod surprinzător, majoritatea lucrurilor îmbunătățite la Galaxy Z Fold 3 nu sunt modificări legate de hardware. Deși am așteptat mai mult și din această parte, au fost câteva și aici. Pe Galaxy Z Fold 3 în mare parte și software-ul a fost îmbunătățit și rafinat. Dar vrem mai mult și mai multe de la Samsung Galaxy Z Fold 4. Sistemul de operare Google Android 12L a fost creat având în vedere dispozitivele pliabile și așteptăm ca aceste îmbunătățiri să continue în pliabilele care vor fi lansate  în 2022, cum ar fi Samsung Galaxy Z Fold 4 și Samsung Galaxy Z Flip 4.

Mai jos, prin intermediul AndroidCentral, vă prezentă o listă de noi lucruri pe care am dori să le vedem pe Galaxy Z Fold 4. Sigur nu ține de noi, dar Samsung ține cont de dorințele și feedback-ul utilizatorilor și ne așteptăm ca aceste dorințe să se materializeze în viitorul Fold Samsung.

Ce am dori să vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 4

Aplatizarea și dispariția cutei. Nu există nicio îndoială că majoritatea utilizatorilor de Galaxy Fold – indiferent dacă acesta este Galaxy Fold 1, 2 sau 3 sunt puțin deranjați de cuta din mijlocul ecranului smartphone-ului lor. Am spus același lucru și în lista de dorințe Galaxy Z Flip 4 dintr-un motiv: acea cută trebuie să dispară.

Trebuie să recunoaștem că Samsung și-a îmbunătățit în mod semnificativ aspectul și senzația ecranelor pliabile în ultimii ani. Dar cuta în sine este tot acolo, nu a dispărut. Da, în ultimii ani, Samsung a lucrat mai mult pentru a menține apa departe de balama. Acest lucru a condus în cele din urmă la primul rating de rezistență la apă de IPX8 pe Fold 3.

OPPO este o companie din China fondată în 2004. Este o filială a grupului chinez BBK Electronics, unul dintre cei mai mari cinci producători de smartphone din lume. BKK Electronics deține mărcile Vivo și OPPO.

Deci, am vrea să vedem un ecran fără cută în sticla ultra-subțire atunci când telefonul este deschis. OPPO a reușit acest lucru cu Find N, lansat la sfârșitul anului 2021, în același mod în care Motorola a făcut-o cu Moto RAZR 5G de a doua generație. Acest lucru este, evident, mai ușor de spus decât de făcut. Nu este o sarcină simplă să știi unde să plasezi componentele și bateriile într-o carcasă, dar și să lași loc pentru o balama. Dar dacă alte companii au făcut-o și Samsung poate.

Un S Pen mai bun și camere mai performante

Îmbunătățiri la S Pen. Se poate argumenta că IPX8 a fost cea mai mare îmbunătățire față de predecesorul său. Dar nu trebuie să uităm că includerea suportului S Pen pe Galaxy Z Fold 3 este tot o mare realizare. Într-un an în care nu a debutat niciun model nou Galaxy Note, adăugarea suportului S Pen a fost cel mai important lucru pe care l-ar fi putut face Samsung. Din păcate, spre deosebire de seria Galaxy Note, Z Fold 3 nu are unde să depoziteze S Pen-ul.

Toate acestea trebuie să se schimbe cu Samsung Galaxy Z Fold 4. Fiind un telefon pliabil, care are mai mult forma unui notebook decât orice altceva, acest lucru are sens. Samsung trebuie să rezolve un slot pentru S Pen sau o o mică adâncitură în balama sau pe partea laterală a telefonului cu prindere magnetică. Samsung ar trebui să adauge nu numai un siloz pentru S Pen, ci și să includă unul la fiecare Z Fold 4 în cutie.

Camere mai bune. Când cheltuiți mulți bani pe un smartphone nou, sigur că vreți camere performante. Nimeni nu vrea să cheltuiască aproximativ 1.800 de euro pe un telefon cu camere medii. Cu Galaxy Z Fold 4 vrem camere mai performante. Chiar și modelele mult mai ieftine, cum ar fi Galaxy S21 FE au camere mai bune și zoom mai performant.

Pe Galaxy Z Fold 3 camera are doar 12 MP și zoom optic de 2x. Ne-ar plăcea să vedem că Samsung nu numai că mărește dimensiunea senzorului pentru Fold 4 – astfel, consolidând detaliul zoom-ului digital considerabil – dar și transforma camera telefoto într-una stil periscop. Fold 3 are deja o cocoașă a camerei, așa că de ce să nu folosească acest lucru pentru a pune senzori și lentile mai mari acolo.

Multitasking mai ușor și scalare mai bună a aplicațiilor pe Z Fold 4

Multitasking mai bun. Actualul Fold 3 a fost lansat cu o serie de funcții noi. Multe dintre acestea s-au concentrat pe a face Fold-ul să se simtă mai mult ca un laptop minuscul. Aceasta a inclus posibilitatea de a fixa bara pentru aplicații în orice parte a ecranului, similar cu bara din Windows. Dar, multitasking-ul pe Fold 3 este adesea mai greoi.

Nu există o modalitate ușoară de a fixa ferestrele în secțiuni ale ecranului din ecranul de lucru multifuncțional și, în general, se simte destul de neîndemânatic doar încercând să deschizi mai multe aplicații simultan. Vrem, în stilul Oppo Find N, o operarea multifuncțională trăgând și plasând dale de aplicație, ferestre plutitoare și folosind gesturi cu mai multe degete pentru a finaliza treaba. Credem că aceste lucruri vor face să vedem un multitasking mult mai bun pe Fold 4.

O mai bună scalare a aplicațiilor. Cu Galaxy Z Fold 3, Samsung a introdus scalarea forțată pentru toate aplicațiile, indiferent de ecranul pe care le-ați vizualizat. Acest lucru a fost important, deoarece ecranul exterior și interior au dimensiuni și rapoarte de aspect complet diferite. Dar nu s-a transpus întotdeauna bine în aplicații precum Instagram.

A putea schimba scalarea din mers într-un mod mai simplu este, probabil, cel mai important lucru. Ne-ar plăcea să putem schimba rapid raporturile de aspect cu o ciupire rapidă cu trei degete. O modalitate rapidă de a schimba între raporturile de aspect 4:3 și 16:9 pentru aplicații – cu o atingere rapidă cu trei degete, de exemplu – ar fi uimitor. Așa cum stau lucrurile acum, trebuie să accesați setări, funcții avansate, laboratoare, scalarea aplicației, apoi selectați aplicația individuală pentru scalare. Este plictisitor și durează prea mult să se realizeze.

Așteptăm baterii mai mari pe Samsung Galaxy Z Fold 4

Ajustări ale bateriei. Chiar dacă utilizatorii au fost mulțumiți de bateriile de pe Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Fold 3, au fost și multe plângeri. Deși durata de viață a bateriei acestora nu este rea în niciun caz, nu este nici grozavă. Samsung a micșorat puțin bateria în comparație cu Z Fold 2 și acea diferență minoră de 100 mAh poate conta.

Am vrea să vedem o baterie mai mare în interiorul Samsung Galaxy Z Fold 4. Da, vrem slot pentru S Pen și camere mai mari, dar ambele ocupă spațiu prețios în interiorul Fold-ului. Știind asta, probabil că nu este realist să sperăm și la o baterie mai mare. Dar totuși vrem o baterie mai mare!

În această notă, Samsung ar putea face unul dintre două lucruri. În primul rând, măsuri suplimentare de economisire a bateriei, cum ar fi activarea modului întunecat pentru a profita de capacitatea afișajului OLED de a opri individual pixelii atunci când afișează negru adevărat.

În al doilea rând, Samsung ar putea urca la bordul trenului de încărcare super-rapidă. 25W nu este rău, dar nu este 65W sau mai mare pe care îl au alte flagship-uri de ceva vreme. Credem că este timpul ca Samsung să crească viteza de încărcare a telefoanelor Galaxy și nu numai la telefoanele pliabile. În acest fel putem reîncărca rapid și nu mai trebuie să ne tot uităm la pictograma bateriei.

Mai mult control asupra ecranelor și camerelor

Un lucru bun la Z Fold 3 este capacitatea de a trece între ecranul exterior și cel interior, fără a întrerupe ceea ce faci. Dacă aveți o aplicație deschisă pe ecranul interior și deschideți telefonul, aplicația este automat redimensionată și, uneori, prezintă chiar și o versiune asemănătoare a aplicației unei tablete.

Am vrea ca Galaxy Z Fold 4 să aibă capacitatea de a trimite conținut pe afișaje separate la un moment dat și de a folosi orice cameră care are sens pentru scenariu. Dar dacă ai vrea să folosești ambele ecrane în același timp? Această funcție este cu siguranță nuanțată, dar ar putea deveni utilă în mai multe scenarii.

În timp ce utilizați camera, de exemplu, puteți utiliza ecranul exterior ca o fereastră de „previzualizare” pentru camera principală din spate, dar trecerea la camera selfie dezactivează imediat acest ecran. În timp ce Flex Mode este excelent pentru fotografii de grup, ar fi și mai convenabil dacă l-am putea folosi cu camera selfie frontală și ecranul exterior.

De-a lungul anilor, smartphone-urile au devenit o parte inevitabilă a vieții noastre de zi cu zi. Telefoanele pliabile (seria Z Fold) combină două dispozitive într-unul, oferindu-vă confortul unui ecran mai mic de smartphone în exterior cu un ecran gigant de tabletă odată ce îl desfaceți.

Ne așteptăm ca Samsung Galaxy Z Fold 4 să fie lansat în această toamnă cu multe îmbunătățiri hardware și software. Lansarea recentă a Android 12 cu One UI 4 pe cele mai bune telefoane Samsung s-a concentrat în principal pe adăugarea de culori și funcții noi la toate telefoanele din linia Galaxy. Sunt binevenite, dar am dori să vedem mai multe îmbunătățiri specifice pliabilelor cu următoarea actualizare mare One UI pentru telefoanele pliabile.