Samsung Display va produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

584
Samsung Display va produce in masa ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri
Sursa foto: Samsung Display Co.

Samsung Display Co. a declarat ieri că va produce în masă afișaje cu diode emițătoare de lumină organică (OLED) pentru laptopuri cu o rată de reîmprospătare mai mare în primul trimestru al anului 2021. Prin acest lucru producătorul de panouri din Coreea de Sud vizează privește creșterea vânzărilor pe fondul pandemiei care persistă.

Samsung Display a declarat că producția în masă a ecranului său OLED de 90Hz pentru laptopuri va începe în martie. Compania va începe producția cu ecranele OLED de 14 inch (35,56 centimetri), de 90Hz, pentru utilizare pe laptopuri. Filiala Samsung a declarat că majoritatea laptopurilor de pe piață au un afișaj de rată de reîmprospătare de 60Hz. Noul ecran produs de Samsung Display va oferi utilizatorilor o experiență nouă și mai imersivă. Subsidiara Samsung a explicat că noile ecrane vor necesita mai multă energie și performanțe mai mari ale plăcilor grafice.

Samsung Display produce cele mai bune ecrane OLED din lume

Samsung Display ajută la introducerea unei schimbări majore pe piață, deoarece colaborează strâns cu producătorii mondiali”. A spus un reprezentant al Smasung Display. „Cu redarea imaginilor de 90 de ori pe secundă, acestea vor face mișcările să pară mult mai realiste sau mai clare. Utilizatorii vor avea cu totul altă perspectivă a culorilor și imaginii”, a continuat acesta, conform The Korea Herald.

Compania a declarat că afișajele OLED au timpi de răspuns mai rapid decât ecranele LCD cu aceeași rată de reîmprospătare. „Afișajul OLED de 90Hz oferă un răspuns mai rapid, care este de fapt egal cu cel al ecranelor LCD de 120Hz„. Rata de reîmprospătare OLED de 90Hz „este de fapt de 10 ori cel mai rapid timp de răspuns al unui ecran de pe piață astăzi„.

Dell Inc. este o companie americană cu sediul în Round Rock, Texas. Compania a fost fondată în 1984 de Michael S. Dell în timp ce era student, cu un capital inițial de 1.000$. Dell dezvoltă, produce, vinde și oferă suport pentru PC-uri și alte produse legate de calculatoare.

Rata mare de reîmprospătare a ecranelor OLED le face deosebit de potrivite pentru jocuri și vizionarea de filme. Samsung speră că noul său produs va înregistra vânzări rapide, deoarece cererea de laptopuri este în creștere în urma unor activități de lucru la distanță, de învățare la distanță și de activități de divertisment online, pe fondul pandemiei.

Mai mulți producători de laptopuri folosesc ecrane de la Samsung

Samsung Display a brevetat recent noua sa siglă: ”OLED Provided by Samsung”. Mai multe modele de laptopuri comercializate de HP, Dell, Lenovo și Asus sunt echipate ecrane Samsung OLED. Probabil noile ecrane vor ajunge și la aceste companii. O posibilitate este ca Apple să adopte noile ecrane. Sunt informații că Apple va lansa un MacBook Pro de 14 inch în această primăvară, atunci când Samsung Display va începe producția în serie.

Potrivit companiei de cercetare de piață TrendForce, livrările globale de laptopuri în 2021 vor ajunge la 216,8 milioane de unități, în creștere cu 8,1% față de 2020.