Samsung Display are o echipă doar pentru ecrane OLED pentru Apple

74
Ecrane OLED Apple
Sursă foto:SamLover

Samsung Display nu are de rival pe piața ecranelor pentru telefoane, tablete, ceasuri sau televizoare, chiar dacă în ultimul timp companiile din China au crescut foarte mult în acest domeniu. Printre alte companii care cumpără ecrane OLED de la subsidiara Samsung pentru calitatea extraordinară a acestora, se află și Apple.

Acum am aflat, via SamLover, că Samsung Display a înființat o nouă echipă de cercetare și dezvoltare dedicată dezvoltării de ecrane OLED pentru compania Apple. Potrivit unor surse din China, filiala Samsung a creat o nouă echipă R&D (Research and development – cercetare și dezvoltare) special pentru a dezvolta produse OLED pentru Apple. Echipa se numește „A Team” și face parte din Institutul de Cercetare Giheung al Samsung din Coreea de Sud.

Fără îndoială, Apple este un client esențial pentru Samsung Display. Subsidiara Samung a fost și până în prezent principalul furnizor de ecrane OLED pentru Apple. Cele mai recente telefoane, printre care Apple iPhone 15 Pro Max, dar și tabletele care au fost lansate ieri, au ecrane OLED produse de Samsung. Această mișcare pare una interesantă a companiei Samsung care vrea să preia majoritatea comenzilor pentru OLED-uri iPhone.

Cu toate acestea, Apple se pregătește să implementeze ecrane OLED și în alte produse IT. Începutul a fost făcut ieri cu noile tablete Apple iPad Pro, care schimbă lucrurile. Dacă e de crezut informațiile din mediul online, LG Display este principalul furnizor Apple de OLED-uri pentru iPad, deoarece brandul sud-coreean are o experiență mare în astfel de ecrane.

LG Electronics, fondată în 1958 ca GoldStar, este o companie sud-coreeană cu sediul în Seul. În februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi LG Electronics. Compania are peste 80.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.

Cu această echipă special creată pentru compania Apple, Samsung Display vrea crească producția de ecrane OLED. Mai mult, subsidiara Samsung simte presiunea din partea producătorilor de ecrane OLED din China, care își măresc capacitățile de producție și vor să câștige cât mai comenzi de la Apple. Va fi destul de interesant de văzut dacă Samsung Display introduce tehnologii exclusiv pentru Apple sau dacă vrea doar să-și accelereze cercetarea și dezvoltarea OLED pentru toți clienții lor, inclusiv Samsung însuși.

Potrivit mai multor informații, Apple vrea să înlocuiască toate afișajele sale din domeniul IT cu ecrane OLED în următori ani. Este vorba despre telefoane, tablete, laptopuri și monitoare. Pe de altă parte, Apple vrea și alte tehnologii legate de OLED.