Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max – două telefoane fantastice!

134
Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max
Sursa foto: Google

De mai mulți ani facem comparații între cele mai mai bune telefoane Samsung și Apple, modelele de top ale acestor companii. De obicei telefoanele Apple erau ușor superioare celor Samsung, dar acum lucrurile s-au schimbat. Samsung Galaxy S24 Ultra este mai bun decât Apple iPhone 15 Pro Max. Momentan aceste două telefoane sunt cele mai bune de pe piață. Deci o comparație Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max se impune pentru a alege un model sau altul în cunoștință de cauză. Apple iPhone 15 Pro Max a fost lansat în toamna anului 2023, iar Galaxy S24 Ultra în martie 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra este un telefon incredibil din toate punctele de vedere. Are un ecran mai mare și mai luminos decât iPhone 15 Pro Max, are o cameră în plus, o cameră principală de 200MP, mai multă memorie RAM, o baterie mai mare și încărcare mai rapidă. Nu trebuie să uităm nici inegalabilul S Pen, extrem de apreciat de fanii Samsung și nostalgicii seriei Note. În plus, noua platformă de inteligență artificială Galaxy AI face toți banii.

iPhone 15 Pro Max are un software mai elegant, mai intuitiv și beneficiază și de Dynamic Islands. Ramele sunt și ele ceva mai subțiri. Trebuie să mai menționăm și portul USB Tip-C în locul lui Lightning. În tot și în toate, este un smartphone extrem de capabil în toate domeniile, dar acum are de luptat din greu cu S24 Ultra. Trebuie să mai precizăm că procesorul Apple A17 Pro este extrem de rapid și de puternic. Aceste două telefoane au și un preț similar și alte asemănări, de exemplu ambele au un cadru de titan. Apple folosește pentru iPhone 15 Pro Max același titan folosit de NASA pentru roverul trimis pe Marte!

Samsung Galaxy S24 Ultra are câteva ușoare modificări de design față de predecesorii săi, inclusiv un afișaj plat și rame mai subțiri. În comparație, iPhone-ul are părțile plate dar cu marginile ușor rotunjite și are, de asemenea, rame puțin mai subțiri decât precedentul Apple iPhone 14 Pro Max.

Ambele telefoane și-au îmbunătățit finisajul și au acum un corp din titan, făcând fiecare dispozitiv mai rezistent și mai durabil. În timp ce iPhone 15 Pro Max are protecție Ceramic Shield – Scutul Ceramic pentru a proteja ecranul, S24 Ultra este primul smartphone care folosește protecție Gorilla Glass Armor. Aceasta este de până la 4 ori mai puternică decât ecranul anterior și reduce reflexiile cu 75%.

Samsung Galaxy S24 Ultra din punct de vedere vizual, este foarte asemănător cu predecesorul său. Dar, sunt câteva diferențe subtile. Pentru noua generație, Samsung folosește pentru prima dată aliajul de titan pentru cadru împreună cu sticla Corning Gorilla Armor. De asemenea, toate butoanele, porturile, tăvița pentru SIM, difuzoarele sau microfonul sunt în același loc unde se află și la Samsung Galaxy S23 Ultra.

Anul acesta, există patru culori din care puteți alege: Titanium Grey, Titanium Black, Titanium Violet și Titanium Yellow. Toate au la bază minerale. Samsung oferă, de asemenea, culorile exclusive Titanium Blue, Green și Orange în propriul magazin.

Și Apple iPhone 15 Pro Max seamănă foarte mult cu predecesorul său, dar portul USB C este nou și cadrul este din titan în loc de inox. Telefonul cântărește 221 de grame, o scădere substanțială față de iPhone 14 Pro Max și 13 Pro Max de 240 de grame. Smartphone-ul este mai ușor cu 12 grame față de S24 Ultra. Smartphone-ul Apple este disponibil în mai puține culori decât Galaxy S24 Ultra. Telefonul vine în Black – negru, White – alb, Blue – albastru și Titanium.

Ecranul Dynamic AMOLED x2 de 6,8 inchi (17,27 cm) al Galaxy S24 Ultra este acum plat. Este foarte convenabil atunci când lucrați cu S Pen-ul. Panoul are o rezoluție WQHD+, dar poate fi setat și la o densitate mai mică de pixeli pentru a economisi energie. Datorită funcționalității LTPO, sistemul poate regla dinamic rata de reîmprospătare între 1 și 120Hz. Dolby Vision lipsește, dar sunt acceptate alte standarde HDR.

Luminozitatea maximă este de 2.600 niți, considerabil mai mare decât la Apple iPhone 15 Pro Max, care atinge maxim 2.000 niți. Mai mult, ecranul este protejat de cea mai nouă sticlă de protecție de la Corning, Gorilla Glass Armor. Acest ecran reduce reflexiile fără a provoca distorsiuni ale afișajului. În plus aveți funcția Eye Comfort, temperatura de culoare a afișajului poate fi adaptată automat de către sistem la condițiile actuale de iluminare pentru a menține lumina albastră cât mai scăzută. În aer liber, chiar și în lumina directă a soarelui, ecranul este uimitor!

Apple iPhone 15 Pro Max are o diagonală ușor mai mică, 6,7 inch (17,02 cm) față de S24 Ultra. Ecranul telefonului este lizibil în majoritatea condițiilor, inclusiv în aer liber. Precizia și intensitatea culorilor sunt la cel mai înalt nivel, este rezultatul excelentului ecran OLED produs de Samsung Display. De asemenea, True Tone schimbă constant temperatura de culoare a ecranului pentru a se potrivi cu condițiile de iluminare ambientală.

Ecranul acceptă ProMotion, denumirea pentru rata de reîmprospătare dinamică de 120 Hz. Acest lucru înseamnă că ecranul poate coborî la rata de împrospătare de un herț (Hz) pentru funcțiile Always-On și Standby. Răspunsul haptic al ecranului este excelent, oferă un feedback precis și plăcut.

Galaxy S24 Ultra de la Samsung este livrat cu o variantă specială „Pentru Galaxy” a formidabilului procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, care este cu aproximativ 30% mai rapid decât varianta Gen 2 găsită în Galaxy S23 Ultra. Acest cipset vine alături de 12GB de memorie RAM și 256, 512GB sau 1TB de stocare. Este un monstru de performanță în ceea ce privește telefoanele Android, rulează cu ușurință mai multe aplicații în ecran divizat și joacă jocuri la rate de cadre foarte mari.

Privind partea software a lucrurilor, Samsung Galaxy S24 Ultra rulează Android 14 cu interfața Samsung One UI. Nou pentru acest an, Samsung a introdus funcții AI care impresionează și au crescut vânzările. Acestea includ lucruri precum Circle to Search, care este o funcție care vă permite să încercuiți orice obiect de pe ecran pentru a declanșa o căutare pe web pentru acesta.

Apple vine cu procesorul A17 Pro și sistemul de operare iOS 7 foarte redutabile în această combinație. O diferență esențială aici este că S24 Ultra are 12GB de RAM, în timp ce iPhone 15 Pro Max are 8GB. Este o creștere față de precedentul 6GB, dar încă nu la fel de mare ca S24 Ultra.

În ceea ce privește actualizările software, Galaxy S24 Ultra va primi șapte ani de actualizări ale sistemului de operare Android. Aici S24 Ultra depășește iPhone 15 Pro Max, care va primi doar cinci ani de actualizări ale platformei sale, dacă Apple nu decide altceva peste câțiva ani. Este grozav să vedem că Samsung îndeplinește garanția de actualizare software pe termen lung oferită de Google. Acest lucru asigură practic că Galaxy S24 Ultra poate fi utilizat pentru cea mai mare parte a unui deceniu.

Apple iPhone 15 Pro Max și S24 Ultra au trei, respectiv patru camere. Samsung are o cameră cu teleobiectiv suplimentară și o cameră principală mai mare. Dimensiunile senzorilor pentru toate camerele celor două modele sunt foarte apropiate excepție face camera principală de 200MP.

Departamentul foto al lui Galaxy S24 Ultra include o principală de 200MP, o cameră de 10MP cu zoom de 3x, o cameră de 12MP ultra-wide cu autofocus și o nouă cameră de 50MP cu teleobiectiv 5x, care înlocuiește modulul 10x al generației anterioare.

Apple iPhone 15 Pro Max are și el o nouă cameră de 12 megapixeli cu teleobiectiv periscop 5x. Celelalte camere sunt una principală de 48MP și una ultra-wide de 12MP cu AF. Obiectivul zoom al iPhone-ului are o deschidere mult mai rapidă decât telefonul Samsung. După cum vedeți, iPhone-ul are o cameră mai puțin în comparație cu Galaxy S24 Ultra.

Ambele telefoane folosesc camere frontale de 12MP, dar iPhone-ul are un sistem de camere TrueDepth cu tehnologie de scanare facială 3D reală, care intră în joc pentru portretele selfie. Deci, acesta este cazul în care Samsung are un hardware mai impresionant pentru spate, dar Apple a câștigat în hardware-ul camerei frontale.

Capacitatea bateriei lui S24 Ultra rămâne aceeași ca anul trecut, la 5.000 mAh. În ciuda faptului că nu se schimbă, face o figură respectabilă, treci cu ușurință printr-o zi plină și intensă. Samsung oferă încărcare cu fir/ fără fir de 45 W/15 W, care nu s-a îmbunătățit față de anul trecut. Totuși este mai bună decât ceea ce oferă iPhone-ul. Acestea nu sunt viteze de încărcare pe placul utilizatorilor, acum când mulți alți producători au cu viteze de încărcare de 65 – 100W+. Am fi vrut mai mult aici de la ambele companii.

Accelerometru, barometru, giroscop, busolă, senzor de proximitate și altele găsiți pe ambele telefoane. În plus Galaxy S24 Ultra are senzor amprentă in-display, iar iPhone 15 Pro Max Face ID. Un plus pentru telefonul Apple este Ultra-wideband 2 și SOS de urgență prin satelit (trimitere/recepție SMS).

De asemenea, Galaxy S24 Ultra este primul smartphone Samsung care acceptă standardul actual Wi-Fi 7, inclusiv banda de 6 GHz. Samsung listează toate rețelele globale ca rețele de satelit acceptate; numai NavIC local pentru India nu este acceptat. La fel este cazul cu telefonul Apple în materie de poziționare globală, dar acesta acceptă și NavIC.

Smartphone-ul Galaxy este din nou certificat ca rezistent la praf și la apă în conformitate cu IP68. Cu toate acestea, Samsung îl limitează la o adâncime de 1,5 metri în apă timp de 30 de minute. La fel este situația cu Apple iPhone 15 Pro Max.

Ambele telefoane au difuzoare stereo cu Dolby Atmos. Telefoanele au difuzoare stereo atât în ​​partea de sus, cât și de jos a ecranului pentru un sunet spațial. De asemenea ambele stau foarte bine la nivelul de radiații SAR, se încadrează în normele europene. SAR – Specific Absorption Rate sau Rata specifică de absorbție, măsoară nivelul de radiații absorbit de organism atunci când este expus la o frecvență radio într-un câmp electromagnetic.

Samsung și Apple sunt într-adevăr cele mai căutate telefoane mobile din lume. Alegerea între aceste două dispozitive este o chestiune de preferință. Dacă utilizați un telefon Samsung și aveți în vedere un telefon Galaxy de cel mai înalt nivel, Galaxy S24 Ultra are foarte multe de oferit.

Galaxy S24 Ultra este din altă galaxie. Este un telefon futurist în care și-au dat mâna cele mai noi tehnologii mobile actuale cu Artificial Intelligence pentru a duce utilizatorii în viitor. Cu Samsung Galaxy S24 Ultra veți primi cel mai bun design în materie de telefoane mobile, mai recent hardware de pe piață, un ecran Dynamic LTPO AMOLED 2X spectaculos, camere excelente și o baterie care durează toată ziua. Trebuie să amintim și cei șapte ani de acasă (șapte ani de actualizări software), și extraordinara suită Galaxy AI. Era să uităm un alt plus evident. S Pen-ul suportă 4096 de niveluri de presiune, este conectat prin Bluetooth și are o latență de nouă milisecunde. Nu vă doriți nimic altceva în materie de smartphone de pe piață.

Apple iPhone 15 Pro Max are propriile atuuri. Amintim aici software-ul, performanța foarte bună și duo-ul MagSafe și modul Standby impresionând, de asemenea. Ecranul OLED este grozav, procesorul A17 Pro este cea mai puternică platformă mobilă pe care o puteți obține în acest moment, camerele fac fotografii remarcabile și cele mai bune videoclipuri.

Mai mult, iPhone 15 Pro Max este vizibil mai subțire și mai ușor decât predecesorul său Apple iPhone 14 Pro Max. Telefonul are un ecran remarcabil, obțineți performanțe incredibile, jocuri de calitate la consolă, capacitatea de a încărca prin USB-C, iar bateria ține o zi chiar și în cazul utilizării intense.

 Galaxy S24 UltraiPhone 15 Pro Max
Display6,8 inch |Dynamic LTPO AMOLED 2X | 1.440×3.120 pixeli | Rata 1~120Hz | Luminozitate 2.600 niți | HDR10+ | Vision booster | Gorilla Glass Armor6,7 inch | LTPO Super Retina XDR OLED | 1.290×2.796 pixeli | Rată 120Hz | HDR10 | Dolby Vision | 2.000 niți | Gorilla Glass față/spate
ProcesorSnapdragon 8 Gen 3Apple A17 Pro
OSAndroid 14 / One UI 6.1iOS 17
Memorie12GB RAM | 256/512/1TB stocare8GB RAM |256/512 BG/1TB stocare
CamereSpate:
200MP cu f/1,7 |OIS | PDAF
50MP cu f/3,4 | OIS | zoom 5x
12MP ultra-wide cu f/2,2 | FOV 120˚  | PDAF
10MP cu f/2,4  |OIS
Față:
12MP cu 2,2
Spate:
48MP cu f/1,8 |PDAF | OIS
12MP f /2,8 |OIS| zoom 5x
12MP f/2,2 | Ultra-Wide |120˚
Față:
12MP, f/1,9 | PDAF
3D (adâncime/biometric)
ConectivitateDual SIM | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7 |Wi-Fi 7 | Wi-Fi Direct |Bluetooth v 5.3 | NFC | USB C 3.2 |OTG | GPS | Glonass | Beidou | Galileo | QZSS | Samsung DeX |Ultra WidebandWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Dual-band |Hotspot |Bluetooth 5.3 | A2DP | LE |GPS | GLONASS | GALILEO |BDS |QZSS |NavIC | NFC | USB C 3.0 | DisplayPort
SenzoriAccelerometru |Barometru | Senzor amprentă in-display | Senzor mișcare | Geo-magnetic | Senzor Hall | Busolă |Senzor Lumină | ProximitateAccelerometru | Giroscop| Proximitate| Busolă |Barometru |Ultra-Wideband 2 |SOS prin satelit (trimitere/recepție SMS)
Baterie5.000 mAh
Încărcare cu fir 45W
Încărcare wireless 15W
PowerShare 4,5W
4.441 mAh
Încărcare rapidă 25W
Încărcare Wireless 15W
PowerShare 4,5W
Dimensiuni Greutate162,3x79x8,6mm
233 grame
159,9×76,7×8,3 mm
221 grame
CertificareIP68IP68
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo
CuloriNegru | gri | violet | galben | albastru | verde | portocaliuBlack |White |Blue | Titanium
SecuritateModel | PIN | Amprentă | Recunoaștere facialăFace ID
SAR1,26 W/kg (cap)|0,62 W/kg (corp)0,98 W/kg (cap)|0,98 W/kg (corp)