Samsung Display domină piața ecranelor de smartphone-uri în H1 2021

392
Samsung Display domina piata ecranelor de smartphone
Sursa Foto: Samsung

Samsung Display Co. a dominat piața globală de panouri pentru smartphone-uri în prima jumătate a anului 2021. Datele publicate ieri de compania de cercetare de piață Strategy Analytics arată că, deși cota de piață a subsidiarei Samsung a scăzut ușor față de un an mai devreme, Samsung Display conduce confortabil cota de piață din acest domeniu.

Samsung Display are o cotă de 48% ca venituri pe piața globală a ecranelor de smartphone-uri în H1 2021. Cota filialei Samsung Electronics este în scădere față de cota de 50% realizată cu un an mai devreme. Potrivit Strategy Analytics, acest lucru se datorează în primul rând pandemiei globale de COVID-19, care a dus la o cerere mai mică de smartphone-uri.

Samsung Display locul unu mondial la ecranele de smartphone-uri

Samsung Display a fost urmată în cota de piață de compania chineză BOE Technology Group cu o cotă de 15%. Locul trei a fost ocupat de o altă companie din China, Tianma Microelectronics, cu o cotă de piață de 8%. Piața globală a ecranelor pentru smartphone-uri a înregistrat venituri de 21 miliarde USD în prima jumătate a acestui an. Raportat la aceeași perioadă a anului trecut, este o creștere față de 18,6 miliarde USD înregistrate în H1 2020. Interesant este faptul că LG Display, rivalul din Coreea de Sud al companiei Samsung, nu apare pe listă.

Piața panourilor de afișare pentru smartphone-uri a crescut. A fost o creștere continua a producătorilor de telefoane care au extins ecranele OLED în smartphone-urile de nivel mediu și înalt”. A declarat Jeffrey Mathews, analist senior la Strategy Analytics, potrivit The Korea Herald. „Lupta pentru securizarea inventarelor pentru a atenua provocările de aprovizionare a determinat, de asemenea, cererea mare„.

Tianma Microelectronic a fost fondată în 1983. Este specializată în furnizarea de soluții de afișare pentru industria auto, pentru smartphone-uri, tablete, PC-uri, electrocasnice și altele. Produce ecrane LCD, TFT, LTPS și AMOLED.

Este puțin probabil ca Samsung Display să-și piardă poziția de top în acest domeniu în curând. Toți marii producători de smartphone-uri, Apple, Xiaomi, Vivo, Oppo, Huawei și alți folosesc ecranele Samsung pentru calitatea lor extraordinară.

Strategy Analytics a prezis că cererea pentru afișaje de ultimă generație, în special panouri pliabile, va conduce la o creștere suplimentară pe piață. Dar, compania de studiu de piață atrage atenția că lipsa componentelor pentru afișaje ar putea fi o problemă în viitor.