Apple iPhone 13: Samsung va fi singurul furnizor de ecrane OLED

878
Samsung va fi singurul furnizor de ecrane pentru seria Apple iPhone 13
Sursa Foto: via SamMobile.com

Majoritatea afișajelor OLED utilizate de Apple pentru seria iPhone 12 sunt furnizate de Samsung. O pătrime din panourile OLED utilizate de gama iPhone 12 ar fi fost furnizate de LG. Dar lanțul de aprovizionare pentru seria Apple iPhone 13 va arăta puțin diferit la sfârșitul acestui an.

Potrivit colegilor noștri de la site-ul olandez SamMobile, care citează surse sud-coreene, cele mai scumpe modele de iPhone 13 vor avea tehnologia LTPO OLED furnizată exclusiv de Samsung Display. S-ar putea să fie prea devreme pentru a fi siguri de acest lucru. Dar sursa sud-coreeană susține că Apple va lansa un total de patru modele de iPhone 13 mai târziu în acest an. Două dintre acestea, cele mai scumpe, vor avea ecrane LTPO OLED cu o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Samsung Display va crește producția pentru Apple iPhone 13

Înainte de a trece mai departe trebuie să facem o remarcă. Chiar dacă este cel mai puternic concurent pentru Samsung, este cel puțin rușinos că Apple nu a lansat până acum un smartphone cu rata de actualizare de 120Hz. Aceeași situație a fost cu 5G, Apple a lansat foarte târziu modele cu o conectivitate 5G.

LG Display va rămâne în continuare furnizor de ecrane pentru Apple. Dar, momentan LG Display nu este încă capabil să producă o cantitate suficient de mare de panouri LTPO OLED. Și mai există un of din partea Apple în privința LG Display. Ecranele produse de această nu sunt la nivelul celor produse de Samsung Display.

LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj plan cu temperatură scăzută, un mix de TPS LTPS și de TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Tehnologia LTPO a fost lansată cu Apple Watch Seria 4.

LG nu poate furniza companiei Apple ecrane LTPO OLED mai devreme de 2022. Astfel Samsung Display își va mări capacitatea de producție în așteptarea seriei iPhone 13. Samsung Display ar putea converti o parte a liniei sale A3 la uzina Asan pentru producția de LTPO. Linia are o capacitate de producție lunară de 105.000 de coli OLED, dar compania ar putea schimba linia de producție pentru a livra 60.000 de coli LTPO OLED pe lună. Astfel Apple va depinde în totalitate de Samsung pentru a achiziționa afișaje pentru modelele iPhone 13.

Nu este prima dată când Apple cumpără ecrane de la Samsung. În final, dincolo de concurență afacerile sunt afaceri și doar profitul contează. Dar, mușcătura din mărul companiei americane devine tot mai mare și Samsung o umple tot mai mult. Tot mai mult câte un pic din Samsung este pe fiecare smartphone aflat pe piață.

LG Display nu are capacitatea de producție cât Samsung Display

LG Display poate produce doar 5.000 de coli LTPO pe lună la uzina sa de la Paju. Pentru liniștea Apple, compania instalează echipamente suplimentare pentru a-și crește capacitatea de producție la 25.000 de coli pe lună până în 2022. Samsung Display are avantaj clar față de vecinul său rival, totuși, Apple va dori să evite să se bazeze pe un singur furnizor pentru seria Apple iPhone 13. Din acest motiv Apple ia în considerare și o colaborare cu BOE ca potențial producător de ecrane OLED pentru seria Apple iPhone 13.