Samsung Display are un nou ecran OLED pentru smartphone-uri

594
Samsung Display lucreaza la un nou ecran OLED pentru smartphone
Sursa Foto: Samsung Display Co.

Samsung Display Co. este cel mai important producător de afișaje din Coreea de Sud. Subsidiara Samsung a declarat ieri că a dezvoltat un panou cu diode emițătoare de lumină organică (OLED) cu un consum redus de energie pentru smartphone-uri. Surpriza vine de la faptul că acest ecran este deja pe Samsung Galaxy S21 Ultra!

Filiala Samsung Electronics a declarat că cel mai recent ecran OLED reduce consumul de energie cu până la 16% în comparație cu panourile sale anterioare pentru smartphone-uri. Noul panou OLED este deja utilizat în smartphone-ul Galaxy S21 Ultra. Acesta a fost lansat la începutul acestei luni, alături de Galaxy S21 și Galaxy S21+.

Ecranul OLED produs de Samsung Display cu 16% mai eficient

Afișajele OLED nu necesită o sursă de lumină separată. Ele produc culori prin trecerea unui curent electric direct printr-un set de materiale organice auto-luminoase. Samsung Display a declarat că materialul său organic nou dezvoltat are o eficiență luminoasă mult mai bună. Aceasta rezultă din faptul că electronii trec mai repede și mai ușor prin straturile organice ale afișajului.

Până acum, știam că ecranul lui Samsung Galaxy S21 Ultra are o rată de actualizare de 120Hz. Era singurul care accepta această rată la rezoluția maximă a ecranului. Dar nu știa nimeni că acest ecran este un nou tip de OLED, cu un consum mai redus de energie. Cel puțin deocamdată, este singurul ecran de acest fel de pe piață. Cu această tehnologie OLED de la Samsung Display, înseamnă că un astfel de ecran poate produce o lumină mai puternică consumând mai puțină energie. Acest lucru îmbunătățește durata de viață a bateriei pentru smartphone-uri.

Samsung Display este lider global pe piața panourilor de afișare, cu tehnologii și produse OLED și LCD. Are șapte unități de producție și cinci filiale de vânzări la nivel mondial. Compania este specializată în afișaje de înaltă calitate pentru consumatori, mobil, IT și utilizare industrială.

Ecranul este una dintre cele mai importante componente care afectează consumul total de energie al unui smartphone. Atunci când consumul de energie al ecranului este redus, acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra bateriei. Automat și timpul de utilizare a smartphone-ului crește pentru utilizatorii de smartphone-uri 5G care petrec mai mult timp vizionând videoclipuri.

Samsung Display a dezvăluit că deține acum 5.000 de brevete la nivel mondial legate de tehnologia OLED, conform Yonhap. De asemenea, a solicitat mai mult de 370 de brevete legate de materiale organice OLED în fiecare din ultimii trei ani.