Samsung Display va construi o fabrică OLED pentru iPad-uri și iMac-uri Apple

439
Samsung Display va construi o fabrica OLED
Sursa Foto: via SamMobile.com

Se pare că Samsung Display se află în primele etape ale implementării unei noi fabrici pentru ecrane OLED. Noua fabrică a companiei va fi destinată dispozitivelor cu ecran mare și ar trebui să deservească unul dintre cei mai bogați clienți ai Samsung Display – compania Apple.

Filiala Samsung Electronics nu a decis încă un buget pentru noua sa linie de producție de ecrane OLED Gen 8.5. Dar, conform unor surse sud-coreene (The Elec), via SamMobile, subsidiara Samsung Electronics își va dezvălui planul de cheltuieli în cursul anului și va începe să comande echipamente pentru noua fabrică anul viitor. Apple intenționează să lanseze primele sale modele de iPad Pro cu ecrane OLED în 2024.

Fabrică Samsung Display de ecrane OLED special pentru Apple

Samsung Display va produce OLED pentru iPad-uri și iMac-uri Apple. Fabrica de afișaje OLED Gen 8.5 ar putea începe cu o capacitate de producție de 15.000 de coli pe lună. Totuși, sursa mai menționează că Samsung Display și-ar putea dubla capacitatea de producție la 30.000 de coli pe lună dacă Apple decide să adopte ecranele OLED pe o scară mai largă.

Noua fabrică ar fi capabilă să producă afișaje OLED suficient de mari și pentru notebook-uri. În acest fel deschide calea pentru un MacBook Pro cu afișaj OLED care va fi lansat în 2025 sau mai târziu. Primele ecrane OLED pentru tabletele cu diagonala de 11 inch și 12,9 inch, vor fi produse de Samsung Display.

iMac este o serie de computere desktop fabricate de Apple Inc. Litera „i” din nume înseamnă internet, inovație, inspirație, instrucție, individualitate și informare, conform celor afirmate de Steve Jobs cu ocazia lansării primului iMac.

Scopul din spatele acestei investiții Samsung este de a-și asigura Apple ca client OLED. Observatorii din industrie bănuiesc că Apple ar putea dori să treacă la panouri OLED pentru mai multe categorii de produse, inclusiv viitoarele iMac-uri.

Apple nu a pus până acum ecrane OLED în tabletele și Mac-urile sale, cele mai recente produse având ecrane mini-LED. Cu toate acestea, beneficiile OLED-ului sunt evidente. Lipsa unei lumini de fundal înseamnă un consum de energie îmbunătățit și un contrast mai bun. Sunt două lucruri foarte importante care ar fi benefice pentru produsele Apple de ultimă generație.

Samsung a mai furnizat în ultimii ani ecrane OLED, dar și alte componente pentru compania Apple. Amintim aici doar pentru seria Apple iPhone 12 și Apple iPhone 13. Nu trebuie să uităm că Samsung Display produce cele mai bune ecrane pentru smartphone-uri de pe piață. Astfel ajungem să ne întrebăm: ce ar fi Apple fără Samsung?