Samsung Display a prezentat un display OLED pentru smartphone-uri 5G

730
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Display, subsidiara Samsung Electronics, a prezentat vineri un ecran OLED optimizat pentru smartphone-urile 5G. Samsung Display continuă să domine piața mondială mobilă OLED cu o cotă de peste 90% și își propune să păstreze aceeași situație.

Prin urmare, Samsung Display continuă să inoveze și să ofere produse pe care alți producători de display-uri nu sunt încă în măsură să o facă. Acest avantaj competitiv este ceea ce ajută Samsung să își mențină avantajul semnificativ pe întreaga piață. Cea mai recentă ofertă Samsung Display va fi probabil utilizată pe telefoanele de ultimă generație care vor apărea în acest an.

Samsung Display are șapte unități de producție și cinci filiale de vânzări la nivel mondial. Compania este specializată în afișaje de înaltă calitate pentru consum, mobile, IT și utilizare industrială, inclusiv OLED și LCD.

Noul display OLED pentru smartphone-uri 5G reduce lumina albastră

5G necesită mai multe precauții speciale în proiectarea și construcția unui smartphone. Chiar și o componentă aparent fără legătură cu noua conectivitate cum ar fi ecranul, este foarte importantă în ansamblul unui smartphone 5G. Conform SamMobile, noul ecran se află pe cea mai recentă serie Samsung Galaxy S20.

Întreaga nouă gamă emblematică de la Samsung, compusă din Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra are afișaje certificate Eye Care cu o rată de actualizare de 120Hz. Ecranele au fost, de asemenea, certificate de VDE Germania pentru 100% volum de culori mobile în gama de culori DCI-P3.

Cea mai recentă ofertă de la Samsung Display reduce emisiile de lumină albastră și are consum mai mic de energie. Compania elvețiană de certificare și testare SGS i-a acordat certificarea „Eye Care Display”, în timp ce „Underwriters Laboratories” (UL) a certificat afișajele pentru un consum mai mic și o reducere a emisiilor de lumină albastră.

SGS – Société Générale de Surveillance a fost fondată în anul 1878 și are sediul la Geneva, Elveția. SGS oferă servicii de inspecție, verificare, testare și certificare. Are peste 94.000 de angajați și operează peste 2.600 de birouri și laboratoare în peste 120 de țări.

Lumina albastră este la minimul istoric, un record absolut pentru domeniu. În testarea sa, SGS a constatat că noul afișaj OLED emite 6,5% lumină albastră. Această lumină este vizual mai mică decât nivelul de 7,5% emis de ecranul Samsung OLED lansat anul trecut.

Consum redus de energie cu noile la noile ecrane OLED

Consumul de energie a scăzut cu 15%, potrivit companiei americane de certificare a siguranței Underwriters Laboratories. UL a constatat o reducere a consumului mediu de energie la efectuarea unor sarcini precum fotografii sau navigarea pe web, de la aproximativ 1,5W la 1,3W. Acest lucru permite compensarea consumului mai mare de energie al modemurilor 5G.

Samsung Display a comercializat deja noile invenții de afișare care au fost prezentate cu cele mai noi smartphone-uri Samsung. De asemenea, Samsung Display a confirmat că Ultra Thin Glass, sticla folosită pentru afișajul pliabil a Galaxy Z Flip, poate fi produsă acum în masă pentru diferite dispozitive pliabile și diferite dimensiuni ale ecranului.