Samsung Display vinde Ultra Thin Glass pentru dispozitive pliabile

787
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Display a comercializat tehnologia Ultra Thin Glass (UTG) pentru smartphone-urile pliabile. Noul capac de sticlă ultra-subțire a fost deja utilizat în Samsung Galaxy Z Flip, lansat pe 11 februarie alături de seria Galaxy S20. Sticla Ultra Thin Glass este utilizată pentru a proteja ecranele pliabile împotriva zgârieturilor și a impacturilor.

Firma sud-coreeană de producție de afișaje, afiliată a Samsung Electronics, spune că noua sticlă Ultra Thin Glass este subțire de doar 30 de micrometri și poate fi produsă în masă pentru diverse dispozitive pliabile și pentru diferite dimensiuni ale ecranului. Samsung Display susține că este mai rezistentă la zgârieturi și julituri în comparație cu panourile din plastic utilizate în majoritatea altor telefoane pliabile. Mai mult, se simte ca o sticlă aflată pe smartphone-urile premium, lipsită de denivelări și bule.

Samsung Display spune că Ultra Thin Glass rezistă la peste 200.000 de plieri

Noua sticlă Ultra Thin Glass care acoperă ecranul lui Galaxy Z Flip poate rezista la cel puțin 200.000 de plieri. Acest lucru se traduce printr-o durabilitate de cel puțin patru ani de utilizare. Și, nu numai atât. Chiar dacă dispozitivul este pliat și desfășurat de peste o sută de ori în fiecare zi! Samsung a introdus această sticlă după ce Galaxy Fold a avut probleme cu ecranul din poliamidă.

Subsidiara companiei sud-coreene a spus că lucrează la această tehnologie în parteneriat cu producătorul coreean Dowoo Insys Co. din 2013. Samsung Display deține o cotă de 27,7% la Dowoo Insys și este cel mai mare acționar al companiei. Prin anunțul disponibilității UTG în diferite dimensiuni și în producție de masă, sigur mai mulți actuali și viitori producători de telefoane pliabile se vor orienta spre Samsung Display.

Cele mai vechi dovezi ale producerii sticlei au fost descoperite în mormintele din Egipt din anii 3.500 – 3.200 î.Hr. Compania Saint-Gobain din Franța este mai mare producător de sticlă din lume este. Este urmată de Corning din SUA, care produce Gorilla Glass.

De asemenea, Samsung Display a lansat un logo pentru sticla Ultra Thin Glass (UTG) cu eticheta „Tough, yet Tender”. Înregistrarea mărcii „Samsung UTG” a fost făcută deja în 38 de țări din întreaga lume. Mai devreme sau mai târziu, tehnologia oferită de Samsung și Dowoo Insys va ajunge la mai multe companii interesate de realizarea dispozitivelor pliabile.