Samsung a donat 1 milion de dolari pentru pompieri în Australia

596
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Știrile despre incendiile care au devastat mai multe zone din Australia au fost de ceva vreme în atenția presei. Aceste incendii au provocat moartea a 29 de persoane și au produs pagube uriașe. Au devastat peste 100.000 de kilometri pătraţi de teren, o suprafaţă aproape de mărimea Guatemalei. Acum Samsung Electronics Australia a donat 1 milion de dolari australieni pentru eforturile de combatere și prevenire a incendiilor. Donația a fost făcut serviciului de pompieri din Noua Galie de Sud, din Australia de Sud, un stat ce are capitala la Sidney.

Pe lângă pagubele uriaşe, experţii estimează că peste un miliard de vietăţi au murit în flăcări. Fumul ridicat de pe milioanele de hectare arse a ajuns în Chile, traversând Oceanul Pacific. Potrivit estimărilor, pagubele după incendiile care pârjolesc Australia de peste trei luni, se ridică la aproximativ o jumătate de miliard de dolari. Donația Samsung se alătură altor organizații și persoane care au ajutat această țară.

Donație Samsung pentru pompierii din New South Wales

WJ Song, președintele Samsung Electronics Australia, a vizitat cu această ocazie Serviciul de pompieri din New South Wales. Donația de 1 milion de dolari (AUD) oferită de Samsung pentru pompieri este pentru dotarea acestora în lupta contra incendiilor și slavarea vieților umane.

Președintele Samsung Australia, a declarat: „Dezastrul cauzat de focul de aici a fost resimțit în toate birourile Samsung la nivel mondial și suntem alături de cei afectați. Samsung a făcut această donație serviciului de pompieri din Noua Galie de Sud și ne-am angajat să folosim puterea tehnologiei noastre pentru a ajuta la problemele din Australia”.

Australia este cea de-a șasea țară din lume ca mărime. În 2019 avea o populație de 25,6 milioane de locuitori. Densitatea populației de 2,8 locuitori / km² este printre cele mai scăzute din lume. Australia este a 14-a economie a lumii și pe locul zece după venitul pe cap de locuitor (55.692 USD).

Incendiile au fost provocate de temperaturile extrem de ridicate care au fost în țara de la antipozi. Cel mai fierbinte punct din Australia a fost la Ceduna, o localitate din statul Australia de Sud, unde s-au înregistrat 46,5 grade Celsius.

Samsung s-a alăturat mai multe personalități și organizații au donat sume de bani pentru a ajuta Australia. Amintim aici pe Russell Crowe, formația Metallica, Ion Țiriac, Simona Halep, Nicole Kidman, Pink și Elton John. Mai amintim, de asemenea, pe Catherine de Cambridge şi prinţul William, Kylie Minogue, Novak Djokovic și Maria Sharapova. Leonardo DiCaprio a donat pentru organizațiilor care protejează animalele sălbatice.