Samsung donează 3 milioane USD sinistraților cutremurului din Turcia

162
Samsung interzice ChatGPT
Sursa Foto: via Reuters

Cutremurele devastatoare au făcut ravagii în Siria și Turcia la începutul săptămânii trecute, ducând la o criză umanitară și de infrastructură în regiunile afectate. Evenimentul nefast este pe prima pagină a tuturor ziarelor din întreaga lume. Știm cu toții cât de grav a fost și mii de vieți au fost deja pierdute în urma acestui dezastru. Pentru a ajuta victimele cutremurului, Samsung a anunțat că va dona Turciei 3 milioane de dolari în bani și ajutoare, cum ar fi aparate medicale și electrocasnice gratuite.

Cutremurul a ucis peste 28.000 de persoane în Turcia și Siria, potrivit CNN, iar zeci de mii au fost rănite. Cele mai multe victime sunt în Turcia, aproximativ 25.000 de persoane. Se estimează că 5,4 milioane de oameni din Siria au rămas fără adăpost în urma cutremurului care a lovit țara.

Donații în bani și aparatură medicală de la Samsung pentru Turcia

Cutremurul care a lovit Turcia și Siria a avut o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de alte replici puternice. Cutremurul este cel mai puternic care a lovit Turcia din 1939, când un cutremur de aceeași magnitudine a ucis 30.000 de oameni, potrivit Serviciului Geologic al SUA.

Compania Samsung Electronics va dona 1,5 milioane USD în numerar Agenției Turciei pentru Gestionarea Riscurilor și a Dezastrelor, conform SamMobile. În plus, compania va dona aparate electrocasnice pentru adăposturile temporare pentru victimele cutremurului. Printre acestea se află dispozitive portabile de diagnosticare cu ultrasunete care pot fi utilizate în locații unde au fost dezastrele, tablete Galaxy gratuite pentru educația copiilor din familiile afectate și va pune la dispoziție vehicule gratuite pentru repararea electrocasnicelor. Aceste bunuri donate de Samsung sunt în valoare de 1,5 milioane USD.

Turcia, are unul dintre cele mai vechi dulciuri din toate timpurile – rahatul turcesc (rahat lokum). Este produs încă din secolul al XV-lea, inițial era făcut din miere, melasă și făină. Napoleon și Winston Churchill îl preferau pe cel cu fistic.

Angajații Samsung vor desfășura voluntar activități de strângere de fonduri pentru a sprijini oamenii din zonele afectate din Turcia. Aceste donații sunt în concordanță cu eforturile anterioare ale companiei pentru a ajuta oamenii în dezastre naturale. Compania a donat 1 milion USD în 2010 după cutremurul din Haiti. Samsung a donat 760.000 de dolari în 2011 în timpul cutremurului din Japonia și 1 milion USD în 2013 după taifunul din Filipine.

Și alte companii au făcut donații pentru Turcia. Inditex (Zara, Bershka și Pull&Bear) a donat trei milioane de euro și 500.000 de articole de îmbrăcăminte caldă. Hugo Boss a donat îmbrăcăminte și pături de iarnă și 250.000 de euro pentru reconstrucție. H&M a donat 100.000 USD Agenției Turce de Protecție Civilă și 500.000$ pentru Crucea Roșie/Semiluna Roșie și Salvați Copiii.