Samsung a lansat două modele USB Controler de încărcare rapidă

891

Samsung duce mai departe încărcarea rapidă prin dezvoltarea a două noi modele de adaptoare USB Controler pentru încărcare rapidă. Acestea vin cu mai multă eficiență și securitate. Samsung a anunțat lansarea a două noi controlere, SE8A și MM101 USB de tip Power-supply (PD) ce suportă până la 100W de putere, a spus compania. Încărcarea rapidă super rapidă pe Samsung Galaxy S10 5G suportă o putere de 25W.

Samsung SE8A este primul controler PD cu element securizat – Secure Element, încorporat pentru protecție suplimentară împotriva încărcătoarelor neautorizate. Ambele controlere USB, SE8A și MM101 acceptă încărcarea până la 100W și îndeplinesc cele mai recente specificații USB 3.0. Noile încărcătoare sunt capabile să comunice cu dispozitivul pentru a furniza cantitatea optimă de energie, pentru o încărcare mai eficientă prin intermediul produselor autorizate.

SE8A este deja în producție de masă, MM101 este în probe

Samsung a declarat că noile sale controlere PD pot fi utilizate pentru o varietate de dispozitive, inclusiv smartphone-uri, tablete, laptop-uri și monitoare. A început deja producția în masă a modelului SE8A. În prezent, MM101 este în teste.

Ambele sunt construite cu un eFlash – electronic flash memories încorporat, care permite flexibilitatea modificării firmware-ului pentru a îndeplini cele mai actualizate specificații și pot furniza până la 100W (W, 20V / 5A). SE8A este primul controler PD din industrie care integrează Secure Element, adăugând un strat suplimentar de securitate pentru încărcătoare.

USB – Universal Serial Bus. USB a fost dezvoltat de un consorțiu format din Compaq, Intel, IBM, Microsoft, NEC și Nortel, a fost introdus în 1996. Sunt diferite dispozitive pe piață ce folosesc USB pentru alimentarea cu energie: mănuși, papuci de casă cu USB sau ceașcă de cafea pentru a menține cafeaua caldă!

Noile încărcătoare întrunesc cele mai recente specificațiile USB pentru încărcare rapidă, USB-PD 3.0. Acestea abordează provocările de compatibilitate și de eficiență pe diferite dispozitive mobile, precum și alte produse electronice. Astfel de provocări pot determina încărcarea dispozitivului mai încet decât de obicei sau mai repede decât este necesar. Acest lucru poate compromite ciclul de viață al bateriei.

Pe lângă caracteristicile inteligente și bateriile mari, încărcătoarele inovatoare ne permit să facem mai mult cu dispozitivele noastre mobile astăzi. Adaptoarele de alimentare care pot încărca rapid dispozitivele și oferă garanții împotriva accesului neautorizat sunt tot mai solicitate„. A declarat Ben K. Hur, vicepreședinte senior marketing la LSI System Samsung Electronics. „Samsung MM101 și SE8A nu numai că va face încărcarea mai rapidă și mai sigură, dar și va permite noi servicii care pot îmbogăți experiențele mobile de mâine„.

Noile încărcătoare cu securitate sporită și protecție la supratensiune

MM101 acceptă un standard avansat de criptare, Advanced Encryption Standard (AES), pentru autentificarea produselor. În același timp include capabilități de detectare a umidității pentru a asigura condiții de încărcare mai sigure.

Samsung SE8A este prima soluție din industrie care combină un controler PD și un element securizat (CC EAL5 + echivalent) într-un singur chip. Astfel oferă măsuri suplimentare de protecție cum ar fi stocarea codurilor de securitate, codarea și decodificarea datelor sensibile într-un dispozitiv într-o formă compactă. Modelul SE8A are un program de autentificare pentru încărcătoare USB de tip C care împiedică utilizarea necorespunzătoare a produselor neaprobate.

Cu securitate sporită, Samsung SE8A deschide posibilități pentru noi tipuri de conținut și servicii care pot fi exclusive pentru o anumită marcă, locație sau eveniment. Conform News Samsung, pentru o siguranță suplimentară, ambele încărcătoare oferă protecție la supratensiune.

Este posibil să vedem aceste tipuri de încărcătoare pe viitoarele telefoane Samsung. Au fost zvonuri că Galaxy Note 10 sau Galaxy S11 vor avea încărcare rapidă de 50W. Acum încărcătoarele le avem, așteptăm smartphone-urile!