Samsung va lansa două telefoane pliabile în partea a doua a anului

560
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung va lansa două telefoane pliabile în partea a doua a anului iar unul va apărea anul viitor, conform The Korea Times. Samsung are planificat să lanseze pe Galaxy Fold 2 și varianta 5G a lui Galaxy Z Flip la un eveniment din luna august, împreună cu seria Galaxy Note 20.

Dar smartphone-ul său pliabil accesibil, numit probabil Galaxy Fold Lite, nu va debuta cu ocazia acestui eveniment organizat online, conform aceleiași surse. Au mai fost zvonuri că gigantul tech sud-coreean va lansa și o versiune „Lite” a smartphone-ului său pliabil. Conform informațiilor acest Galaxy Fold Lite se va vinde aproape la jumătate din prețul unui Samsung Galaxy Fold obișnuit.

Sticlă UTG pe ecran la Fold 2

Conform informațiilor de până acum Galaxy Fold 2 va avea un ecran de 7,7 inch atunci când este desfășurat. Un ecran cu diagonala de 6,23 inch va fi pe partea din față. Ambele afișaje sunt mai mari decât ecranele de 7,3 inch și respectiv 4,6 inch, aflate pe actualul Fold.

Samsung trebuie să folosească sticla ultra-subțire (UTG) pentru Galaxy Fold 2, așa cum a făcut-o pentru Galaxy Z Flip. Cu toate acestea, mai mulți specialiști au prezis că a doua generație a Fold-ului nu va avea S-Pen. Varianta Galaxy Z Flip 5G nu este așteptată cu modificări majore în specificații față de modelul original.

Microsoft este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume. A fost fondată în 2006 de Bill Gates și Paul Allen și are sediul în Redmond, SUA. Microsoft are în 2020 peste 150.000 de angajați în mai mult de 100 de țări.

Conform informațiilor Galaxy Fold Lite va avea specificații asemănătoare cu Fold-ul original. Un AMOLED de 7,3 inch și frontal dual-camera de 10 MP + 8 MP. Configurarea camerei din spate vine într-o combinație de de 16 MP + 12 MP + 12 MP. Galaxy Fold Lite va avea un procesor Snapdragon 865 cu 8 GB de RAM și 512 GB de stocare. Va fi la bord o baterie de 4.235 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 45 W, precum și încărcare wireless de 15 W. Sigur că aceste specificații mai pot suferi modificări până la lansarea smartphone-ului pliabil.

Lansarea de către Samsung a noilor smartphone-uri pliabile va veni pe fondul concurenței de la Huawei și Microsoft. Se pare că Huawei intenționează să lanseze pe Mate X2, dar tot fără aplicațiile Google. În același timp Microsoft vrea să lanseze telefonul pliabil Surface Duo în al treilea trimestru al acestui an.