Samsung Dragon Knight G7: monitor de jocuri 4K și 144 Hz

219
Samsung Dragon Knight G7
Sursa foto: via notebookcheck.net

Dincolo de telefoane, tablete, căști wireless, ceasuri inteligente sau electrocasnice, Samsung mai are și alte preocupări. Ieri compania Samsung a lansat un nou monitor de jocuri 4K de 144 Hz, numit Samsung Dragon Knight G7. Cel puțin în acest moment, monitorul este vândut exclusiv pe piața din China.

Samsung a început să vândă monitorul Dragon Knight G7 în China, unde dispozitivul este disponibil pentru 4.999 yeni. Ca design, noul monitor Samsung se bazează pe seria de monitoare de gaming Odyssey de la Samsung, potrivit Notebookcheck. Dragon Knight G7 are un ecran IPS de 32 inch (81,28 centimetri) care redă imagini în 4K. Monitorul are rata de actualizare de 144 Hz, o luminozitate de 400 niți și acceptă standardele moderne de reducere a rupturii imaginii, printre alte caracteristici.

Samsung Dragon Knight G7 acceptă AMD FreeSync Premium Pro

Lansarea acestui monitor Samsung Dragon Knight G7, care seamănă cu seria Samsung Odyssey vândută de Samsung pe alte piețe, poate fi un semn că gigantul coreean are planificat lansarea unui viitor monitor Odyssey de 32 de inch.

Ecranul IPS de pe noul monitor Samsung are o rezoluția UHD/4K (3.840 x 2.160 pixeli). În plus, Samsung susține că afișajul oferă o acoperire de 95% a spațiului de culoare DCI-P3, timp de răspuns de 1 ms (GtG) și certificare VESA Display HDR 400 pentru o luminozitate maximă de 400 niți. Dragon Knight G7 acceptă și AMD FreeSync Premium Pro și NVIDIA G-SYNC. La bord sunt plăcile grafice AMD și NVIDIA care ajută la eliminarea ruperii ecranului.

GtG (Gray To Gray) Este o unitate de măsură a vitezei pixelilor. GtG este folosit pentru a măsura timpul de răspuns al monitoarelor pentru jocuri. GtG înseamnă cât timp îi ia pixelului să treacă de la un nivel de gri la altul. GtG nu este o valoare standard.

Pe de altă parte, Dragon Knight G7 cu sistemul de operare Tizen, are un suport reglabil și oferă ieșire video prin DisplayPort 1.4 sau HDMI 2.1. Samsung vinde Dragon Knight G7 pentru 4.999 CNY (~717 de dolari). Încă nu sunt informații despre o lansare globală, deși nu am fi surprinși dacă Dragon Knight G7 ar apărea sub brandingul Odyssey în timpul CES Las Vegas 2023 de luna viitoare.